Foto: SHUTTERSTOCK

Homeopāte: pieņemt un neapspiest 1

Deguna gļotāda ir organisma robežbarjera ar apkārtējo vidi, kuras uzdevums ir pasargāt mūs no saslimšanas, taču diemžēl ne vienmēr tā spēj šo misiju veikt.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm 99
Lasīt citas ziņas

Ar iesnām, mainoties sezonām, pārsvarā sirgst cilvēki, kuri neprot atpūsties. To cēlonis var būt gan fizisks, gan garīgs nogurums. Iesnas jāprot ar godu pieņemt un beidzot atvēlēt laiku atpūtai. Strādāšana slimam ir vardarbība pret organismu, ko tas nav pelnījis, uzsver homeopāte Judīte Demidova.

Iesnas, vienalga, vai tās ārstēsim vai ne, ilgs savu dabisko ciklu, kurā nevajadzētu iejaukties un mēģināt nomākt kādu no tā stadijām. Citādi var rasties komplikācijas deguna blakusdobumos un ausīs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķīmiskās zāles, arī antibiotikas, ko dažkārt šajā gadījumā aplami izmanto, novājina imūnsistēmu, uzskata homeopāte. Daudzi nepamatoti lieto virsnieru hormonus saturošus pilienus un ziedes, kas nomāc iekaisumu, bet neārstē.

Pirmajai palīdzībai pret iesnām noderēs kompleksie homeopātiskie medikamenti, tomēr arī ar tiem iesnas var tikt nomāktas.

Ārsta homeopāta individuāli izrakstīti preparāti, ņemot vērā pacienta organisma īpatnības un iesnu rašanās apstākļus, mērķtiecīgāk stiprinās organisma pretošanās spējas, lai iesnas neatkārtotos.

Ko darīt?

● Dzert svaigi spiestas sulas, jo tās satur organisma spēcināšanai nepieciešamās vielas.

● Pēc iespējas vairāk uzturā lietot ķiplokus, sīpolus, brūklenes un dzērvenes, kurās ir daudz pretvīrusu vielu, un vietējos ābolus, kas nav apstrādāti ar ķīmiskām vielām..

● Dzert pavasarī savākto priežu pumpuru uzlējumu.

● Pie deguna spārniem uzziest nedaudz priežu, eikalipta vai mentola eļļu saturoša balzama – tas uzlabo deguna gļotādas stāvokli.

● Vēdināt telpas, lai mazinātos vīrusu koncentrācija gaisā. Pēc tam, lai iznīdētu mikrobus, uz brīdi ieslēgt kvarca lampu.

● Ja vien nesirgstat ar astmatisku bronhītu, elpot eikalipta, priežu, kampara eļļas vai citus sev tīkamus tvaikus.

● Ēst medu, kas satur augu bioloģiski aktīvo vielu koncentrātu, un sviestu, jo saaukstēšanās gadījumā organismam nepieciešamas taukvielas.

● Visas dienas laikā malkot karstu tēju – tā palīdz pasargāt organismu no slimošanas.

Reklāma
Reklāma

● Rudens un ziemas mēnešos doties uz pirti pērties. Karsēšanās un atdzišana spēcina imunitāti un palīdz likvidēt gļotu sastrēgumu.

● Pašsajūtas atvieglošanai var izmantot eikalipta vai tūjas eļļas deguna pilienus.

● Tumšajā gada laikā imunitātes spēcināšanai lietot zivju eļļu – lai to nepiemirstu, kapsulas nolikt uz galda blakus sālnīcai, kā to daudzi dara Norvēģijā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.