Foto – Shutterstock

Kāpēc emigrējošie latvieši sāka slimot ar citādākām kaitēm 0


“Uz pārdomām vedināja arī manu vecāku paaudzē pieredzētais – proti, pēc emigrācijas latviešu vidējais mūža ilgums ASV saruka, viņi sāka vairāk sirgt ar artrītu, vēzi un citām kaitēm. Ģenētiskas izmaiņas rodas daudz ilgstošākā laikā, tātad ar iedzimtību tas nebija izskaidrojams. Bet ar citādu dzīvesveidu, uzturu un ēšanas paradumiem gan, jo rupjas maizes vietā Amerikā ieceļojušie latvieši ēda baltmaizi, lietoja vairāk rafinētu produktu ar lielāku saldvielu un konservantu daudzumu to sastāvā. Iznāku-mā – liekais svars un aptaukošanās, kas noveda pie diabēta, sirds un asinsvadu slimībām un citām slimībām.”

Reklāma
Reklāma
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Lasīt citas ziņas
Pētniecības mērķis bija noskaidrot, kā iespējams mainīt bioķīmiskos procesus smadzenēs un līdz ar to – mazināt kā ēstgribu, tā ķermeņa svaru. Tagad gan vairāk uzmanības tiek veltīts nevis taukvielām, bet saldumiem jeb ogļhidrātiem. Zinātnieki cenšas noskaidrot, vai tīkamai garšai ir kāda saikne ar tā dēvēto atalgošanas sistēmu smadzenēs, līdzīgi kā atkarībvielu – alkohola un citu apreibinātāju – lietotājiem, kam tā ir ļoti spēcīga.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.