Tam došu, tam – ne 0

Neapmierinātību ar paredzēto slimnīcu pārprofilēšanu pauž arī Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Ivars Eglītis, jo šo lokālo diennakts neatliekamās palīdzības stacionāru grasās ierindot pirmajā līmenī, kas aprūpēs ar hroniskām kaitēm sirgstošos un sniegs neatliekamo palīdzību savu pieticīgo iespēju robežās. Kuldīgas lokālajā slimnīcā tika pieņemts ap 700 dzemdību gadā, bet pēc reformas to tur vairs nebūs. “Šī reforma nav sabiedrības interesēs, jo, ja tā būtu paredzēta cilvēkiem, nevis politisko interešu apmierināšanai, tad slimniekus nesūtītu uz Dobeles slimnīcu, kurā ir daudz jāiegulda, kur pasaulē nākuši mazāk jaundzimušo nekā Kuldīgā, neaizvērtu dzemdību nodaļu Kuldīgā un ļautu slimniekiem ārstēties stacionārā, kur nav nepieciešami tādi finanšu resursi kā Dobelē. Bet to jau var saprast, ja zina, ka Dobeles novads ir Zaļo un zemnieku savienības pārziņā.

Reklāma
Reklāma
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Lasīt citas ziņas

Veselības ministrija jauno slimnīcu kartējumu sauc par reformu. Citi tajā saskata vien blāvu “Rīdzenes sarunu” atdarinājumu – tam došu, tam nedošu, tā būs zemāka slimnīca ar mazu naudiņu, savukārt citur – augstāka ar dāsnāku Eiropas finansējumu, jo pietuvinātāka valdošajiem, ne iedzīvotājiem,” atzina I. Eglītis un uzsvēra, ka daudz labāka reforma būtu tad, ja tiktu izveidota kopēja Kurzemes reģionālā slimnīca, kur Kuldīgas slimnīca būtu pilnvērtīga filiāle Ziemeļkurzemes slimnīcai.

VM skaidro, ka, ņemot vērā pakalpojuma kvalitātes saistību ar sniegto pakalpojumu apjomu, ārstniecības iestāžu pārprofilēšana ietver ne tikai pakalpojumu koncentrāciju un paplašināšanu attiecīga līmeņa slimnīcās, lai optimizētu resursus, bet arī nodrošina kvalitātes līmeņa uzturēšanai pietiekamu apjomu un savlaicīgu piekļuvi slimnīcas pakalpojumiem augstākajos līmeņos īsākā laika periodā. Atbilstoši diagnozei pacients tiek nogādāts nekavējoties uz atbilstošā līmeņa slimnīcu, kur var saņemt pilnu pakalpojuma klāstu atbilstoši savam stāvoklim.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.