Negulēt līdz saullēktam 0


Katru gadu vasaras saulgriežos ir vērts izdomāt kaut ko īpašu, lai svētku sajūta paliek atmiņā – ā, tas bija togad, kad saullēktā ripinājos pa ziedošu āboliņu… Un noteikti nedrīkst nogulēt šo nakti!

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO, VIDEO. “Tu esi mūsu uzvara!” Dons ierindojas 16. vietā, uzvaras laurus Eirovīzijā plūc Šveices pārstāvis Nemo 107
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Lasīt citas ziņas

“Vienu nakti gadā katrs var negulēt, vienalga, esi jauns vai vecs. Saulgriežos ir ļoti svarīgi sagaidīt saulīti uzaustam. Ja to piedzīvo, vasara izvēršas pavisam citāda,” iesaka Līga Kolneja.

Vistumšākais laiks ir ap diviem naktī, tad visvairāk nāk miegs. To var aizgaiņāt ar aktīvu, jēgpilnu darbošanos. Līga ar saviem jāņubērniem šajā stundā aizdedz lāpas un iet caur mežu, dodas uz kalnu. Kāpj augšā, kurina lielu uguni un dzied. Pēc tam uz plostiņa aizdedzina ugunskuru un palaiž to dīķī. Tā satiekas tumsa un gaisma. Ūdens un uguns. Tā satiekas pretstati, bet nevis lai cīnītos, bet lai radītu mijiedarbību. Tie ir svētki, prieks un spēks. Ja Jāņus nākas pavadīt pilsētā, nevajag bēdāt. Vien izdomāt veidu, kā satikties ar īpašo laiku un dabu. Atrast sev mērķi, lai ir ko darīt šajā naktī, – un negulēt! Piemēram, saullēktu var sagaidīt uz kāda no tiltiem vai apstaigāt visus parkus.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Jāņos atnāk miers. Deg lielais ugunskurs, visi dzied, svin, līksmojas. Piepeši pār visiem nolaižas miers. Notikusi svarīga izlīdzināšanās – starp gaismu un tumsu, starp debesīm un zemi, starp visām stihijām, starp cilvēkiem. Miers atnāk pats no sevis.”

Kā nopurināt slikto

Jāņu vakarā var attīrīties gluži fiziski – nokratīt no sevis visu slikto. Labāk, ja to dara, stāvot basām pēdām uz zemes. Sparīgi purina visu ķermeni tā, ka zobi klab. Vienlaikus piedomā par telpu, kas ir zem kājām, par pazemi, vizualizējot, ka viss sliktais aiziet tur. Purinās, kamēr smagums atkāpjas, kļūst viegli.

Paņemt spēku no jāņiem

Lai atgrieztos saulgriežu noskaņā un sajūtās, paņem līdzi kaut ko no tā brīža un vietas. Tas palīdzēs labi justies līdz nākamajiem saulgriežiem. Tā var būt ugunskura oglīte vai pelni, tuvumā atrasts akmentiņš. To ņem līdzi, aizved mājās. Ja piedalījies saulgriežu uguns rituālā, oglītei ir lielāks spēks.

Ja ikdienas ritumā pienāk brīdis, kad zūd līdzsvars, ar šo oglīti uzzīmē to, kā jūties. Varbūt māc dusmas, skumjas vai bailes, moka nemiers – velc ar oglīti uz papīra lapas to, kā redzi savas emocijas. Varbūt tās izskatās kā ēna, lāse, kamols… Tad apzīmēto lapu sadedzini, lai viss nelāgais zūd.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.