Tomātu biezeņzupa.
Tomātu biezeņzupa.
Publicitātes foto

Oriģinālas receptes no pašmāju rudens dārzeņiem 2

Latvijas rudens augļi un dārzeņi ir nepārspējama krāsu, garšu un smaržu daudzveidība, kas iedvesmojusi arī “Rimi Gardēžus”, kuri piedāvā trīs receptes, kas ļaus izbaudīt vietējo ražu.

Ukrainā ir tikai ziediņi: Lukašenko pēc sarunām ar Putinu dod mājienu, ka karš var turpināties citā valstī
FOTO. Pat debesis raud! Sabiedrībā pazīstami cilvēki, tuvinieki un viņas talanta pielūdzēji atvadās no talantīgās rakstnieces Monikas Zīles
Krievijā briest dumpis. Pulkvežleitnante atklāj, kas varētu sacelties pret Kremļa vadoni 91
Lasīt citas ziņas

Ķirbju polenta ar rudens dārzeņiem
Iesaka Signe Meirāne, ēdiena mākslas kritiķe

Publicitātes foto
CITI ŠOBRĪD LASA

Nepieciešams:
20 ml vīnogu kauliņu eļļas
400 g iztīrīta miltaina ķirbja, sagriezta
4 burkāni, pārgriezti uz pusēm
2 ķiploka galviņas, visas daiviņas notīrītas
4 sarkanie sīpoli, nomizoti, sagriezti 4 daļās
4 nelielas bietes, sagrieztas 4 daļās
1 tējk. smalki sakapāta timiāna
150 g polentas (kukurūzas miltu)
450 ml karsta ūdens
4 šķēles vītinātas gaļas
40 g cietā siera, sarīvēta

Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Divās mazās vai vienā lielā pannā liek cepties dārzeņus. Vienā pannā vai pannas daļā liek ķirbi, burkānus un ķiplokus, otrā – sīpolu un bietes.
Uzlej eļļu, uzber timiānu, sāli, piparus un samaisa. Vispirms maisa ķirbja pusi un tikai tad biešu daļu (to dara atsevišķi, lai visi produkti nesakrāsotos – ja sāk ar bietēm, rokas būs rozā un ķirbis arī).
Cep 25 minūtes vai kamēr gatavs. Izņem visu ārā no cepeškrāsns, ķirbi sablendē. Katlu ar ūdeni liek uz uguns un, visu laiku maisot, ieber polentu.Kad polenta gandrīz gatava, pievieno ķirbi, sāli, pusi siera un visu samaisa. Liek traukā polentu, pa virsu ceptos dārzeņus, vītināto gaļu un atlikušo sieru. Pasniedz.

Tomātu biezeņzupa
Iesaka Normunds Baranovskis, šefpavārs

Tomātu biezeņzupa.
Publicitātes foto

Nepieciešams:
40 ml vīnogu kauliņu eļļas
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
1 ēd. k. I Love Eco tomātu pastas
1 kg sablendētu tomātu
6 kaltēti tomāti
1,5 ēd. k. cukura
1 tējk. sāls
1 ēd. k. Selection by Rimi Itāļu garšvielas
Sauja svaiga bazilika

Pasniegšanai:
Svaigs baziliks
Rikotas siers
Grauzdēti Indijas rieksti

Pagatavošana:
Eļļā sautē sagrieztus sīpolus un ķiploku. Pievieno cukuru, garšvielas un sāli. Pievieno tomātu pastu. Apcep un pielej sablendētus tomātus. Uzliek katlam vāku un vāra vismaz stundu, samazinot temperatūru uz pusi.
Sablendē zupu, pievienojo svaigo baziliku, un izspiež caur smalku sietu. Pasniedz siltu ar Rikotas sieru, grauzdētiem Indijas riekstiem un bazilika lapiņām.

Karstais rudens augļu kārtojums ar pekanriekstiem un saldējumu
Iesaka Ilze Jurkāne, kulinārijas eksperte

Publicitātes foto

Nepieciešams:
4 āboli
6 plūmes
200 g dzērveņu
200 g sviesta
300 g miltu
300 g brūnā cukura
300 g pekanriekstu
2 ēd. k. malta kanēļa
1 ēd. k. maltu krustnagliņu
1 ēd. k. malta muskatrieksta
1 tējk. sāls
Plombīrs vai vaniļas saldējums pasniegšanai

SAISTĪTIE RAKSTI

Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Cepamajā veidnē kārto pusšķēlītēs sagrieztus, nemizotus ābolus un plūmes – apmēram pusi no kopējā daudzuma. Pārkaisa ar 150 gramiem cukura un apmēram trešo daļu sviesta piciņās. Pāri ber pusi riekstu un dzērveņu, pārkaisa ar garšvielām.

Liek veidnē atlikušos ābolus un plūmes. Otru pusi cukura un sviesta samīca ar sāli un miltiem un sadrupina pāri āboliem. Pārkaisa ar atlikušajiem riekstiem, dzērvenēm un garšvielām. Cep 30 minūtes, līdz virsiņa kļūst brūna. Sadala porcijās un pasniedz ar saldējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Kokteilis
FOTO. “Mīlu un man ir svarīga viņu esība. Tāpat kā viņiem manējā” – Ieva Brante atklāti par kādu īpašu vīrieti savā dzīvē
Kokteilis
Rojs Puķe dalās pieredzē par kibermobingu: “Visriebīgākos komentārus raksta pieaugušas tantes un onkuļi. Ar bērniem un mazbērniem”
FOTO. Pat debesis raud! Sabiedrībā pazīstami cilvēki, tuvinieki un viņas talanta pielūdzēji atvadās no talantīgās rakstnieces Monikas Zīles
Kokteilis
Ir sācies astronomiskais rudens! Astrologa prognozes liecina, ka būs daudz kādas īpaši labas enerģijas, kas nāks mums talkā
Ukrainā ir tikai ziediņi: Lukašenko pēc sarunām ar Putinu dod mājienu, ka karš var turpināties citā valstī
FOTO. Pat debesis raud! Sabiedrībā pazīstami cilvēki, tuvinieki un viņas talanta pielūdzēji atvadās no talantīgās rakstnieces Monikas Zīles
Krievijā briest dumpis. Pulkvežleitnante atklāj, kas varētu sacelties pret Kremļa vadoni
Mācību laikā zaudēti sakari ar dronu. Pastāv iespēja, ka tas nosēdies Krievijas teritorijā
“Rīgas satiksmes” pasažieri no oktobra varēs izmantot vēl nebijušu iespēju
Lasīt citas ziņas
Kokteilis
Agris un Agrita – šīs dienas gaviļnieki. Kā vārds ietekmē tavu dzīvi?
Kokteilis
Tu vari uzzināt kaut ko tādu, kas radīs tev nepatīkamus apstākļus! Horoskopi 24.septembrim
Kokteilis
FOTO. Rudens ražas veltes un krāšņi priekšnesumi baudāmi tradicionālajā Miķeļdienas gadatirgū Doma laukumā
Kokteilis
FOTO. VIDEO. “Tas ir apbrīnojami!” Andris Keišs atklāj, ko viņš visvairāk apbrīno Maestro Raimondā Paulā
Kokteilis
FOTO. Skaistāko Latvijas sieviešu TOP 8. Žūrijā – mākslīgais intelekts
Kokteilis
VIDEO. “Tas ir tik labi, ka mums nevajadzēja amputēt kāju” – aktieris Andris Keišs atklāti pastāsta par pārciesto slimību
Mācību laikā zaudēti sakari ar dronu. Pastāv iespēja, ka tas nosēdies Krievijas teritorijā
STOPkadri: Daudzās jomās atpaliekam no citām Eiropas valstīm, bet digitālā notāra projektā varam sevi uzskatīt par paraugu citiem
Lielākais, kāds jebkad nogādāts uz Zemes! ASV nosēdusies NASA kapsula ar paraugiem no asteroīda
Ilmārs Poikāns: “Ļoti negribētos, ka mēs pārvērstos par digitālu cietumu kā Ķīnā”
Ukrainā ir tikai ziediņi: Lukašenko pēc sarunām ar Putinu dod mājienu, ka karš var turpināties citā valstī
Cilvēkstāsts
CILVĒKSTĀSTS. “Tā ir gatavā elle, kurai iziets cauri…” Anitas dēlam 4 gadu vecumā konstatēta invaliditāte
Kokteilis
FOTO. “Mīlu un man ir svarīga viņu esība. Tāpat kā viņiem manējā” – Ieva Brante atklāti par kādu īpašu vīrieti savā dzīvē
Veselam
Piecas izplatītākās seksuālās fantāzijas. Seksologu novērojumi
Kokteilis
VIDEO. Iemīļotais TV24 raidījuma vadītājs Jānis Labucs “cīnās” ar faniem uz ielas un īsziņās: viņš atbild ar kādu ilgi gaidītu ziņu
Kokteilis
FOTO. Influencere Diāna Kubasova paziņo, ka lielās intereses dēļ viņas attiecību šovs būs redzams biežāk
Kokteilis
VIDEO. “Kāpēc šeit viņa uzskrūvē cenu?” Latvijā pazīstami vīrieši atklāj, cik maksā prostitūtu pakalpojumi
Kokteilis
FOTO. Unikāla “Porsche” izstāde Rīgā: daudzus modeļus radījis latvietis Anatols Lapiņš
Kokteilis
FOTO. Jaunas sajūtas un dārgumi! Ķemeru Nacionālajā parkā gaidāms kaut kas vēl nebijis
Kokteilis
Šī diena tev sagādās dažādus pārsteigumus! Horoskopi 23.septembrim
Māris, Maigurs un Mārica – šīs dienas gaviļnieki. Kā vārds ietekmē tavu dzīvi?
Kokteilis
FOTO. Keita Midltone iziet sabiedrībā stilīgā un drosmīgā tērpā: daži uzskata – viņa izmēģina sevi karalienes lomai
Kokteilis
FOTO, VIDEO. “Es esmu četru bērnu mamma un drīkstu sapņot”: “talantīgā Līga Rīdere nākusi klajā ar jaunumiem
Veselam
Piecas izplatītākās seksuālās fantāzijas. Seksologu novērojumi
22:00
Mājas
Mērlentes noslēpums ir atklāts! Ir iemesls, kāpēc tās āķītī ir caurums
21:30
Ilmārs Poikāns: “Ļoti negribētos, ka mēs pārvērstos par digitālu cietumu kā Ķīnā”
20:33