Ziedonis Kārkliņš
Ziedonis Kārkliņš
Foto – Uldis Muzikants

Ziedonis Kārkliņš iesaka, kā un kāpēc uzturā iekļaut veselīgo nezāli nātri 12

Sadarbībā ar sertificētu pirtnieku un dziednieku Ziedoni Kārkliņu turpinām iepazīstināt “Tasty” lasītājus ar ēdamajām nezālēm, šoreiz atklājot nātres veselīgās īpašības un skaidrojot, kā uz katra stūra zaļojošo nezāli iekļaut ikdienas ēdienkartē.

LA
LA.LV
Ziņas
“Ir jau ļoti viegli pateikt – tu drīksti atlaist bez brīdinājuma.” Uzņēmēja par obligātu pedagogu vakcināciju 86
22 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Šampanietis, dejas līdz tumsai, krāšņi klāti galdi: piknikā Siguldā ballējas mūziķi, TV personības, šovu zvaigznes un uzņēmēji 55
22 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Lai viņi par savu naudu katru nedēļu nodod testu, staigā maskās, cimdos.” Deputāts par skolotājiem, kuri nevēlas vakcinēties 214
20 stundas
Lasīt citas ziņas

Lai izdzīvotu bez laistīšanas, daudzām nezālēm ir attīstījušās neticami garas saknes – tātad tās spēj uzņemt daudz vairāk uzturvielu nekā mūsu kultūraugi. Tās ir spēcīgākas, jo spēj sadabūt no augsnes vajadzīgās vielas bez mēslošanas, izdzīvo bez laistīšanas un siltumnīcas jumta virs galvas. Šī iemesla dēļ spēcīgākas ir arī bioloģiski aktīvās vielas, ko uzņemam ar nezālēm.

Pie mums sastopami apmēram 10 nātru veidi. Pārtikā dziednieks iesaka izmantot lielo nātri, sīko nātri, šaurlapu nātri, kaņepveidīgo un plakanlapu nātri.

Nātres īpaši ieteicams iekļaut uzturā, ja ir:

CITI ŠOBRĪD LASA
  • avitaminoze;
  • elpošanas ceļu saslimšanas;
  • tuberkuloze;
  • liesas, aknu, žultspūšļa, nieru saslimšanas;
  • mazasinība;
  • epilepsija;
  • histērija;
  • galvas sāpes;
  • kuņģa-zarnu trakta, dzemdes, plaušu asiņošana;
  • ateroskleroze;
  • trūkst piena bērna barošanai;
  • reimatisms;
  • neiroloģijas;
  • diabēts;
  • jāattīra asinis;
  • jāpaātrina kaitīgo vielu izvadīšana no organisma;
  • vajadzīgs līdzeklis organisma spēcināšanai.

Nātres satur daudz C vitamīna, atkarībā no šķirnes un ievākšanas laika – no 20 līdz pat 60%. Nātres satur arī ap 8% karotīna (gandrīz tikpat, cik burkānos), ap 1% K vitamīna, B grupas vitamīnus, ap 40% dzelzs, 1% vara un dažādus citus asinsradei svarīgus mikroelementus. Olbaltumvielu satura ziņā nātre ir bagātāka par daudziem dārzeņiem: svaigās nātrēs ir ap 3%, kaltētās — 15–20%. Kaltētās nātrēs ir ap 5% taukvielu, ap 4% kalcija un 10–20% cietes.

Lasi tālāk un uzzini dažādus garšīgus veidus, kā veselīgās nātres iekļaut pavasara ēdienkartē.

Noderīgi padomi, kā iekļaut nātres ēdienkartē

Jaunajās nātrēs C vitamīna ir pat vairāk nekā citronos un upenēs. Nātru lapās ir daudz fitoncīdu, tādēļ nātru lapās ietītu gaļu var uzglabāt svaigu pat karstā laikā. Svaigas lapas var ieskābēt ziemai tāpat kā kāpostus. Nātres izmanto salātos, zupās, omletēs, plovos, pīrāgos, pelmeņos. Tās var žāvēt un izmantot ziemā ēdienu gatavošanā.

Salātiem blanšē 5 minūtes sālsūdenī, tad nokāš un sasmalcina. Ja lieto svaigas, tad 20–30 minūtes tur sālsūdenī. Zupām nātres pievieno 20 minūtes pirms gatavības. Zupas var būt visdažādākās — svaigu nātru zupa, svaigu kāpostu zupa, skābu kāpostu zupa, mētru-skābeņu zupa, putraimu zupas, buljoni.

Kotletēm pievieno sālsūdenī mērcētas svaigi maltas nātres līdz pat ceturtdaļai masas. Zivju kotletēm līdz trešdaļai masas. Nātres var izmantot kā piedevu pīrāgu, pankūku vai cepumu mīklai.

Nātru sulu var pievienot kā vērtīgu sastāvdaļu dārzeņu sulām. Nātru sula pavasarī hipovitaminozes gadījumā, kā arī veciem, ar aterosklerozi slimiem cilvēkiem ir ļoti ieteicama pa pusglāzei dienā.

Dabīgā nātru sula (koncentrēta)

1 kg nātru lapas nomazgā siltā ūdenī un samaļ gaļas mašīnā, iegūto masu izspiež caur marli. Sulu izlieto uzreiz jeb uzglabā ledusskapī ne ilgāk kā vienu dienu.

Veselības dzēriens

Nātru sulu sajauc ar biešu sulu, pievieno medu un pielej ūdeni. Nātru un biešu sulas ņem pa 1 glāzei, 2 ĒK medus un 1 l ūdens.

Lasi tālāk un uzzini citas receptes nātru iekļaušanai ikdienas ēdienkartē un saglabāšanai ziemas krājumiem.

Idejas, kā veselīgās nātres saglabāt ziemas krājumiem

Lai nātru veselīgās īpašības saglabātu ziemas krājumiem, dziednieks Ziedonis Kārkliņš iesaka šādas pārbaudītas receptes.

Marinētas nātres

Nātru jaunās lapas un dzinumus sakapā, pārlej ar marinādi, 6–10 minūtes vāra, saliek noslēgtos traukos. Uzglabā vēsā vietā. Lieto kā piedevu zupām un pamatēdieniem.

Nātru pulveris

Nātru lapas un kātus izkaltē labi vēdināmā telpā, sasmalcina un izvētī. Lieto kā piedevu zupām, mērcēm, omletēm, biezputrām, pankūkām un citiem ēdieniem. Nātru pulveris labi uzglabājas 2 gadus, nezaudējot savas izcilās pārtikas un bioloģiskās īpašības.

Sāļā savvaļas augu pasta

Nātres, pieneņu lapas, ceļmallapas, āboliņa lapiņas, māllēpes, maura sūrenes, liepu lapas un ziedus un aveņu lapas samaļ gaļas mašīnā. Piejauc augu eļļu, pievieno sāli un liek sterilizētās burciņās.

Savvaļas augu pasta ar medu

Visus iepriekš minētos augus nomazgā, samaļ un sajauc ar medu. Ziemā šīs pastas var pagatavot no sausiem augiem. Sausos augus saberž, izmērcē un sajauc ar tomātu pastu vai medu.

Pasterizēta nātru sula

Pēc samalšanas gaļas mašīnā nātru masai pielej 0,5 l vārīta, atdzesēta ūdens un izspiež caur marli. Sapilda burkās un 15 minūtes pasterizē 70°C temperatūrā. Aizvāko un uzglabā vēsā vietā. Lieto sulu pagatavošanai, kombinējot ar bērzu sulu, burkānu vai citām sulām, pievieno medu.

Veselīgas receptes ar nātrēm ikdienas ēdienkartes dažādošanai
Iepazīstoties ar šīm receptēm, radīsi iedvesmu, kā iekļaut veselīgās nātres ikdienas ēdienkartē.

Sautētas nātres

500–700 g nātru, 600 ml ūdens (nātru novārījums), 3 ĒK eļļas, 3 ĒK miltu, 1 gl. piena, 1 ola, sāls. Nātres aprasina ar sālsūdeni un smalki sasmalcina. Tad ieliek verdošā sālsūdenī. Pievienojot eļļu, vāra, kamēr mīkstas. Miltus apcep eļļā, aplej ar pienu, pievienojot 1/3 nātru novārījumu. Tā ir mērce. Pieliek katliņā. Maisot tvaicē 3 minūtes. Noņem no uguns un iemaisa jēlu olu un kefīru (rūgušpienu).

Nātru-biešu salāti

150 g nātru, 1–2 bietes, krējums vai majonēze, sāls. Svaigas nātru lapiņas noplaucē un sasmalcina. Sasmalcina vārītas bietes. Visu samaisa un pievieno krējumu un sāli.

Salāti “Uguntiņa”

50 g nātru, 100 g ceļmallapu, 80 g sīpolu, 50 g mārrutku, 1 ola, krējums, sāls, etiķis. Smalki sagriež sīpolu, sarīvē mārrutkus, olu. Samaisa ar krējumu. Pievieno smalki sagrieztas ceļmallapas un nātres.

Nātres ar riekstiem un olām

750 g nātru, ½ glāze ūdens, 2 ĒK miltu, ½ glāze eļļas, 1 ķiploka galviņa, 1 ĒK etiķa, 3 olas, pipari. Nātres pārlej ar karstu sālsūdeni un vāra mīkstas, tas nospiež un ar karoti izrīvē. Miltus mazliet apcep eļļā un pievieno nedaudz sarkano piparu. Nātrēm piejauc un pielej tik daudz ūdens, lai iznāk ne pārāk biezs biezenis. Ķiplokus saberž un sajauc ar etiķi. Ķiploku-etiķa maisījumu pievieno nātrēm un 10 minūtes turpina vārīt uz mazas uguns. Kad nātres gatavas, tās liek bļodā un apkaisa ar lielos gabalos sasmalcinātiem valriekstiem. Olas novāra un sagriež 4 daļās, sagrieztās olas liek bļodā un viegli apsāla, un pārkaisa melnos piparus.

Kartupeļu zupa ar olu un nātrēm

Novāra sagrieztus kartupeļus, burkānus, pētersīļus vai pēc vēlēšanās citas sastāvdaļas, 1–2 minūtes pirms gatavības pievieno sīki sagrieztas jauno nātru lapiņas. Pasniedz ar krējumu vai kefīru un olu.

Auzu pārslu zupa ar nātrēm

½ glāze auzu pārslu un 1–2 gabaliņos sagrieztus kartupeļus vāra līdz gatavībai. Pievieno svaigas, sagrieztas nātres, 2 ĒK krējuma, sāli un uzvāra. Pasniedz karstu.

Nātru-prosas plācenīši

100 g nātru, 200–300 g prosas biezputras, 20 g taukvielu. Sālsūdenī 1–2 minūtes apvāra nātres, notecina un sasmalcina. Sajauc ar biezu prosas biezputru un cep cepeškrāsnī vai uz plīts.

Vasaras pelmeņi

No kviešu miltiem, olām, sāls un 35°C silta ūdens gatavo mīklu. Atstāj 30 minūtes uzbriest un izveltnē 3 mm biezumā. Pelmeņu pildījumam paredzētās nātres sasmalcina un apcep eļļa kopā ar sīpoliem. Pelmeņus vāra sālsūdenī. Pasniedz ar saldkrējuma sviestu vai krējumu. Uz 300 g nātru ņem 200 g kviešu miltu, 2 olas, 1–2 sīpolus un 20 g kausēta sviesta.

Zivju vai gaļas frikadeles ar nātrēm

Maltai jūras zivju masai pievieno kaltētu nātru pulveri un slēgtā traukā sautē nelielā daudzumā ūdens un krējuma maisījuma. Pasniedz ar tomātu vai krējuma mērci. Uz 500 g zivju masas nepieciešams ½ glāze kaltētu nātru pulvera vai 150 g svaigu lapu. Tāpat var pagatavot gaļas frikadeles.

Kartupeļu pankūkas ar nātrēm

Gaļas mašīnā samaļ 1 kg kartupeļu, 200 g nātru, 50 g sīpolu. Pievieno miltus vai mannas putraimus, sāli un cep uz pannas.

Omlete ar nātrēm

4 porcijām omletes nepieciešamas 4 olas, 100–150 g svaigu nātru lapu un 1 glāze piena. Nātres smalki sagriež, pārlej olu-piena maisījumu un cep ar sviestu vai eļļu ietaukotā pannā. Sāli pievieno pēc garšas.

Biezpiena plācenīši ar nātrēm

10 ĒK sasmalcinātu nātru, 2 ĒK biezpiena, 2 ĒK mannas putraimu, 2–3 olas, sāls. Svaigas nātru lapiņas uz 1–2 minūtēm pārlej ar vārošu ūdeni, sasmalcina un sajauc ar biezpienu, sagatavotās kotletes apkaisa ar mannas putraimiem, apviļā sakultā olā un cep. Pasniedz ar medu vai ievārījumu.

Pīrādziņu pildījums

1 kg jaunu nātru pārlej ar vārošu ūdeni un atstāj uz 1–2 minūtēm. Izkāš, sakapā, sajauc ar 100 g vārītu rīsu vai sāgo un 4–5 vārītām olām. Sāls pēc garšas.

Nātru “plovs”

SAISTĪTIE RAKSTI

600 g svaigu nātru lapu applaucē ar vārošu ūdeni, izkāš, sasmalcina un izkāš novārījumu. 200 g rīsu pārlasa un nomazgā vispirms siltā, tad karstā ūdenī. Sagriež gabaliņos 180 g sīpolu un apcep. Nosusinātos rīsus apcep kopā ar sīpoliem un sagrieztajām nātrēm. Traukā ielej nātru novārījumu, pievieno sāli un uzkarsē līdz vārīšanai, pievieno apceptos rīsus, sīpolus un nātres, pievieno 100 g margarīna, piparus, sajauc un liek uz 20–25 minūtēm cepeškrāsnī.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
RO
Regīna Olševska
Veselam
Siltums veicina kaitīgu baktēriju vairošanos pārtikas produktos. Kā tikt pie vasarīgas maltītes bez vēdergraizēm?
19 minūtes
SS
Santa Sergejeva
Veselam
Kāpēc valsts jau 12 gadus nesadzird izmisīgos krūts vēža pacienšu un ārstu saucienus? Atbild Pavļuts 18
2 dienas
SM
Signe Mengote
Ziņas
“Satikties vajag gandrīz tāpat kā elpot!” Kā kovida laikā bērnu nometnes var uzlabot emocionālo stāvokli
2 dienas
LA
LA.LV
Veselam
“Ir būtiski domāt par starptautiskās solidaritātes aspektu!” Juhņēviča par vakcīnu ziedošanu citām valstīm un krājumiem Latvijā 37
2 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
“Ir jau ļoti viegli pateikt – tu drīksti atlaist bez brīdinājuma.” Uzņēmēja par obligātu pedagogu vakcināciju 86
22 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Šampanietis, dejas līdz tumsai, krāšņi klāti galdi: piknikā Siguldā ballējas mūziķi, TV personības, šovu zvaigznes un uzņēmēji 55
22 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Lai viņi par savu naudu katru nedēļu nodod testu, staigā maskās, cimdos.” Deputāts par skolotājiem, kuri nevēlas vakcinēties 214
19 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
40 dienas pēc vakcinācijas mirusi 30 gadus veca skolotāja, trīs bērnu mamma 353
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
“Mēs esam spiesti paaugstināt.” Rīdziniekiem no 1. septembra būtiski pieaugs maksa par siltumenerģiju 54
21 stundas
Lasīt citas ziņas

Sadarbības projekts
LA
LA.LV
Veselam
Latvijā asinsspiedienu regulāri mēra vien trešdaļa iedzīvotāju 6
6 dienas
LA
LA.LV
Veselam
Aizpampušas acis, pietūkušas potītes… Kā tikt galā ar tūsku? 6
Nedēļa
LA
LA.LV
Stāsti
Laboratorisko izmeklējumu attīstības virziens – diagnosticēt slimību agrīnajā stadijā 1
19. jūlijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Kondicionieris – kā glābiņš var būt arī nedraugs… 2
16. jūlijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Kāpēc veldzei ir vērts izvēlēties kārdinošo arbūza šķēli 2
14. jūlijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Kāpēc mūs traucē nemierīgie muskuļi…
14. jūlijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Kādēļ var paaugstināties asinsspiediens? 1
14. jūlijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Avārijas kontracepcija – kad tas ir glābiņš un kad kaitējums 3
7. jūlijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Kā mazināt kukaiņu kodumu un apdegumu radītās raizes 1
6. jūlijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Mūsdienīga privāta klīnika nodrošina pasaules līmeņa ķirurģiju 1
6. jūlijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
6 soļi, lai mazinātu pārāk augstu sliktā holesterīna līmeni 4
28. jūnijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Pirmsjāņu padomi līgotājiem jeb lai Jāņi bez paģirām! 9
22. jūnijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Atceries – ir jāpadzeras! 4
18. jūnijs, 2021
LA
LA.LV
Stāsti
Lai nāktu pie sava farmaceita…
15. jūnijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Palīgi, ko izvēlas sirds 1
14. jūnijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Kā efektīvi var ārstēt atvilni? 5
9. jūnijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Kad tava sirds signalizē jeb 12 sirds signālu katalogs 6
9. jūnijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Ar emocionālu uzrunu „Lai tava sirds skan veselīgi!” „Mēness aptieka” uzsāk sirds mēnesi farmaceitiskajā aprūpē 1
2. jūnijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Kovidsomnija arī bērniem jeb kā pandēmija kaitē bērnu un pusaudžu miega kvalitātei 10
1. jūnijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Laimīgs un bez Laimas slimības 2
31. maijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Dažādas sāpes ķermenī un taktika pareizai rīcībai 1
27. maijs, 2021
LA
LA.LV
Stāsti
Farmaceite: Strādāju ar prātu un sirdi izvēlētu darbu 3
21. maijs, 2021
LA
LA.LV
Ziņas
„Centrālā laboratorija” investē 1 miljonu eiro molekulārās bioloģijas iekārtās 2
20. maijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Jūti sāpes vai smagumu kājās? Pārbaudi potītes brahiālo indeksu! 1
20. maijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Jau atkal tās nejaukās tulznas un tulzniņas! Pēdu kopšanas ABC jaunas vasaras sezonai 1
14. maijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Trokšņa audio austiņās var būt par daudz! 1
14. maijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Kādēļ satraukties par ilgāku nekustīgu sēdēšanu? 2
14. maijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
„Veselības centru apvienība” vakcinē Rīgas Stradiņa universitātē
7. maijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Kā tikt galā ar alerģisko konjunktivītu
7. maijs, 2021
LA
LA.LV
Veselam
Pelargoniju ziedi – prieks acīm, saknes – veselībai
6. maijs, 2021
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Patiesība par kolagēnu: reāls palīgs skaistumkopšanā un sportā vai tikai modīgs trends? 3
2 dienas
LE
LETA
Veselam
Iedzīvotājs Latvijā prasījis kompensēt Covid-19 vakcīnas radītās blaknes 55
3 dienas
LE
LETA
Veselam
Spēkā stājas izmaiņas mediķu piemaksās par darbu Covid-19 apstākļos 11
3 dienas
LA
LA.LV
Veselam
Profesors Kaspars Kovaļenko: “Nākas secināt, ka pašnāvība nošaujoties arī ir reģistrēta kā vakcīnas blakne… “ 116
5 dienas
RV
Rihards Vītols
Stāsti
Covid-19 vakcīnu izmēģinājumi uz cilvēkiem. Pieredzes stāsts: “Kādēļ gan es nevarētu palīdzēt glābt citus cilvēkus?” 44
5 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
“Kovids ir viltīga slimība” – ārste atklāj, kā izslimots vīruss turpina apdraudēt cilvēka veselību 171
5 dienas
IS
Ilmārs Stūriška
Ziņas
“Bērnība bija ļoti grūta, daudzus gadus pavadīju pie logopēda, mācoties runāt.” Saruna ar Nauri Miezi
1 stunda
LE
LETA
Ziņas
Vakcinācijas loterijas izlozes varētu sākties augusta beigās. Vai būs jāpiesakās? 15
1 stunda
IK
Ilze Kuzmina
Ziņas
Ilze Kuzmina: Valsts nauda faktiski ir nomesta zemē atbirēju apmācībai 12
2 stundas
LA
Latvijas Avīze
Ziņas
“Carnikavas kalnu karalis” Tapusi dokumentālā filma par talantīgo riteņbraucēju Tomu Skujiņu 3
2 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Ziņas
Tiesa lauza galvu, vai un kā sodīt 84 gadus veco kolekcionāru, kura pagrabā Heikendorfā atrada Otrā pasaules kara ieroču arsenālu
41 minūtes
Raivis Šveicars
Ziņas
Saulainā vasara nerada rekordus elektrības ražošanā. Ar ko tas skaidrojams? 7
3 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Ja pat tu esi gatavs visu maksāt, nevari saprast, kas ir jādara.” Uzņēmēja par nodokļu sistēmas nepilnībām 9
3 stundas
ZD
Zigfrīds Dzedulis
Ziņas
“Pašvaldībai nebija tiesību neko aizslēgt!” Tiesībsargs Jansons par slēgtajiem atkritumu stāvvadiem
3 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Ir jau ļoti viegli pateikt – tu drīksti atlaist bez brīdinājuma.” Uzņēmēja par obligātu pedagogu vakcināciju 86
22 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Mēs esam spiesti paaugstināt.” Rīdziniekiem no 1. septembra būtiski pieaugs maksa par siltumenerģiju 54
21 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Visam pieeju ar vieglu smaidu, kam paredzēts mirt, tas nomirs, kam jādzīvo, tas dzīvos,” Maestro Raimonds Pauls par uzkurināto tautu 96
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Noslēdza daudzmiljonu darījumus, pēc tam atteicās no pienākumiem karaliskajā ģimenē: princis Harijs un Megana plānoja savu “neatkarību” jau pirms kāzām? 15
21 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. “Esam pateicīgi par to, ka joprojām visi četri esam kopā un koncertējam!”. Uz skatuves atkal satiekas leģendārā grupa “Eolika” 13
23 stundas
AO
Andris Ozoliņš
Praktiski
Mitrina gaisu, samazina putekļu daudzumu gaisā, uzlabo augu stāvokli. Kā dārziem var noderēt mākslīgā migla 2
1 diena
AK
Aija Kaukule
Kokteilis
Režisore Aija Strazdiņa laulības ostā iestūrējusi otro reizi: “Ir jāļauj vīrietim būt. Sievietes gudrība ir saprast, ka mēs visu varam, bet ne vienmēr visu vajag.” 7
Intervija 23 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Gardēžu sapnis: 3 izcili jāņogu deserti – vienkāršas receptes pagatavošanai mājās 2
20 stundas
MB
Madara Briede
Praktiski
Traucēta ceļa servitūta lietošana: kā rīkoties?
20 stundas
RO
Regīna Olševska
Veselam
Siltums veicina kaitīgu baktēriju vairošanos pārtikas produktos. Kā tikt pie vasarīgas maltītes bez vēdergraizēm?
09:16
VS
Viesturs Sprūde
Ziņas
Tiesa lauza galvu, vai un kā sodīt 84 gadus veco kolekcionāru, kura pagrabā Heikendorfā atrada Otrā pasaules kara ieroču arsenālu
08:54
IS
Ilmārs Stūriška
Ziņas
“Bērnība bija ļoti grūta, daudzus gadus pavadīju pie logopēda, mācoties runāt.” Saruna ar Nauri Miezi
08:34