Foto: SHUTTERSTOCK

3 receptes aromatizētam sālim: ideāla piedeva izciliem ēdieniem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
“Es zinu, par ko es runāju!” Gordons paziņo, kad aktīvais karš būs beidzies un kur atradīsies Ukrainas robežas 143
Veselam
Lūk, kā izskatās nekopta sieviete: 7 pazīmes, kas par to liecina 30
Veselam
Kura zivs ir visvērtīgākā uzturam: 10 sugas, kas “laipni lūgtas” uz tava šķīvja
Lasīt citas ziņas

Lai arī pieejams dažādu veidu sāls, aromatizētais ēdienam piešķir savdabību un oriģinalitāti. Mazā, skaistā trauciņā tas var būt arī lieliska dāvana.

Rozmarīna un citronu sāls

Ar smalku rīvi norīvē citroniem miziņas dzelteno slāni. Tad to plānā slānī uzber uz cepampapīra un izžāvē. Piestā saberž 5 daļas sāls, 2 daļas žāvēta rozmarīna un 3 daļas norīvētās un izkaltētās citronu miziņas. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā sausā vietā.

Lieliski sader ar zivju ēdieniem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aromatizēšanai vispiemērotākais ir rupjais akmens un jūras sāls.

Seleriju sāls

Foto: SHUTTERSTOCK

Selerijas sakni nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Sajauc ar tādu pašu daudzumu sāls. Rūpīgi saberž, saber noslēgtā traukā un trīs dienas atstāj ledusskapī. Pēc tam izber uz cepampapīra un divas stundas žāvē cepeškrāsnī 110 °C temperatūrā, līdz selerija kļūst kraukšķīga. Tad sāli saber hermētiski noslēgtā traukā un uzglabā sausā vietā. Pirms lietošanas saberž piestā.

Šo sāli lieto olu, cūkas un putnu gaļas ēdienu, arī buljonu garšas bagātināšanai.

Lavandas sāls

Foto: SHUTTERSTOCK

Sajauc 5 daļas sāls, 2 daļas žāvētu lavandas ziedu un 1 daļu žāvēta rozmarīna. Visu saberž piestā. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā sausā vietā.

Labi sader ar pašgatavotām šokolādes konfektēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.