Ģimenes ārstam Jānim Stabingim Alūksnes novadā ir divas prakses vietas, tādēļ mājas vizītēs viņš var doties tikai vēlās vakara stundās.
Ģimenes ārstam Jānim Stabingim Alūksnes novadā ir divas prakses vietas, tādēļ mājas vizītēs viņš var doties tikai vēlās vakara stundās.
Foto – Līga Vasiļūna

Rīdzinieki maksā vairāk
 1

Mājas vizīšu cena samazinās virzienā no Rīgas un citām lielajām pilsētām uz reģioniem. Piemēram, medicīnas centrs “Ārsts mājās” nodrošina ģimenes ārsta mājas vizīti Rīgas robežās par 30 eiro, bet 30 km attālumā – par 40 eiro. Ventspils poliklīnikā ģimenes ārsta mājas vizīti nodrošina par 21,34 eiro, bet svētkos un ārpus darba laika – par 28,46 eiro, ģimenes ārste Ingrīda Beļauniece Ikšķiles novadā – par 15 eiro, bet Dzidra Trumpika Rucavas novadā – par 7,50 eiro.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Lasīt citas ziņas

“Lai gan esmu noteikusi maksu par mājas vizīti – seši eiro, gadiem ilgi neesmu to saņēmusi, jo manā praksē praktiski nav maksātspējīgu pacientu,” atzīst Balvu ģimenes ārste Koz­lovska. Arī Alūksnes novada Liepnas pagasta ģimenes ārsta Jāņa Stabinga noteikto maksu – 10 eiro – spējot samaksāt vien retais.

“Laucinieki pārsvarā cenšas pie ārsta atnākt paši. Viņi ir ļoti pacietīgi un sauc ārstu mājās tikai tad, kad tiešām ir ļoti slikti. Arī nabadzība reizēm attur pacientus saukt ārstu mājās. Lētāk sanāk sameklēt transportu un atbraukt uz praksi,” viņš saka. Jānis Stabingis uzskata, ka ģimenes ārsta mājas vizīte nav labākais risinājums, jo iespējas ātri un efektīvi palīdzēt pacientam mājas ap­stākļos ir ierobežotas. Bieži vien ģimenes ārstiem, it īpaši laukos, ir divas vai pat trīs prakses vietas, tādēļ mājas vizītēm viņi pārsvarā var atlicināt tikai vēlas vakara stundas.

CITI ŠOBRĪD LASA
Arī VM pārstāve M. Petroviča norāda, ka tajos gadījumos, kad ārsts ir praksē, nevis devies mājas vizītēs, viņa padoms un palīdzība pieejama plašākam pacientu lokam, tādēļ turpmāk nav paredzēts paplašināt to pacientu loku, kuriem valsts apmaksā ģimenes ārsta mājas vizītes.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.