Publicitātes foto

Austrumu virtuves recepte – pīle saldskābajā šitake sēņu buljonā 2

Ingmārs Ladigs, “Re’chef” šefpavārs, piedāvā pagatavot pīli šitake sēņu buljonā. Saldskābā šitake buljonā pagatavotā pīle ir viena no bagātākajām Eco Fungus receptēm. Tā sniedz ieskatu austrumu virtuvē, kas iekarojusi arī Latviju.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosaucis 10 politiķus, kuru pieļautās kļūdas būtiski ietekmējušas Latvijas politisko un ekonomisko situāciju 3
Veselam
Ārvalstīs strauji izplatās jaunais Covid-19 paveids “FLiRT”. Medicīnas eksperte skaidro, vai šis vīruss ir konstatēts arī Latvijā un cik tas bīstams? 4
Kokteilis
Elīna Didrihsone piedzīvojusi lielu vilšanos – negaiss izjaucis vairāk nekā 1000 eiro vērto dēla dzimšanas dienas ballīti
Lasīt citas ziņas

Eco Fungus šitake sēnes satur cilvēkam nepieciešamās aminoskābes, kā arī ir labs olbaltumvielu un kālija avots, tādēļ apskati recepti, lai saprastu, kas ir nepieciešams tās pagatavošanai.

Sastāvdaļas 4 personām:

  • Pīles krūtiņa – 4 filejas
  • Šitake sēnes – 20 gab. (vidējas)
  • Bumbieri – 4 gab. (vidēji)
  • Selerijas kāti – 4 gab.
  • Ingvers- gabaliņš saknes
  • Paprika – 2 gab.
  • Citrons – 2 gab.
  • Apelsīns – 1 gab.
  • Šitake buljons (skatīt recepti “Šitake zupa”) – 1 litrs
  • Selerijas vai pētersīļu zaļumi – 30 grami
  • Meža ogas (mellenes, dzērvenes, brūklenes) – 1 tase

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Šitake sēnes noslauka ar salveti vai pēc nepieciešamības nomazgā. Atdala cepurītes no kātiņiem.

2. Pīles krūtiņas apber ar sāli un pipariem, uzspiež sulu no puscitrona un viena apelsīna.

3. Pīles krūtiņu liek vidēji karstā pannā ar ādu uz leju un apcep 3 min no katras puses.

4. Liek cepeškrāsnī un cep 7 minūtes, līdz filejas iekšējā temperatūra sasniedz 65°C. Pīles krūtiņu izņem no krāsns un atpūtina siltā vietā.

5. Gatavo saldskābo buljonu: uzvāra šitake buljonu, pievieno uz pusēm pārgrieztus, nomizotus bumbierus. Pievieno sagrieztu papriku, citrona un apelsīna sulu, ingveru, sāli, piparus.

6. Kad buljons ieguvis garšu, pievieno šitake sēnes, pavāra pāris minūtes, pievieno meža ogas.

7. Liek traukā buljonu ar dārzeņiem, virsū sagrieztu pīles fileju. Dekorē ar zaļumiem.

Noskaties video pamācību:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.