Ķēves Mairas glābšana pavērsusies pret pašām glābējām – PVD lūgs Valsts policiju rosināt krimināllietu pret dzīvnieku aizsardzības biedrību “Ķepu ķepā” par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku. Attēlā: viena no glābējām Gundega Bidere kopā ar Mairu.
Ķēves Mairas glābšana pavērsusies pret pašām glābējām – PVD lūgs Valsts policiju rosināt krimināllietu pret dzīvnieku aizsardzības biedrību “Ķepu ķepā” par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku. Attēlā: viena no glābējām Gundega Bidere kopā ar Mairu.
Foto no dzīvnieku aizsardzības biedrības “Ķepu ķepā” arhīva

Eitanāzija – tikai ar īpašnieka atļauju 71

Ķēves glābšanas akciju pavadīja karstas diskusijas tīmeklī. Tā saukto zirdzinieku viedoklis lielākoties bija kritisks, jo citur pasaulē reti zināmi tie gadījumi, kad izdodas glābt zirgus ar lauztu kāju. Īpaši emocionāli tika uztverts paziņojums, ka, iespējams, Mairai veiks Latvijā vēl nebijušu operāciju – traumētajai kājai uzliks protēzi. «Neesi miljonārs, nemaz nesāc ar zirga protezēšanu, jo tā nav ārstēšana, bet spīdzināšana,» deva padomu kāda «veterinārārste».

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO. Tuvojas ceriņu laiks! Esi uzmanīgs – neatnes ar tiem mājās nabadzību un raizes
Viņas ir kā radītas šai lomai! TOP 5 vislabākās mammas saskaņā ar zodiaka zīmi 6
Lasīt citas ziņas

Virtuālās kaislības par Mairas ārstēšanu pievērsa arī PVD uzmanību. “Mūsu redzes lokā šis gadījums nonāca 11. jūnijā, un jāsaka, žēl, ka par to nezinājām jau tad, kad šis zirdziņš bija notriekts un bezpalīdzīgi gulēja 21. maijā,” skaidro Veterinārās uzraudzības departamenta direktore Kristīne Lamberga. Tomēr, kā izdevās noskaidrot “Latvijas Avīzei”, par Mairas gadījumu jau 23. maijā zināja viena no PVD inspektorēm – Sandra Vanaga. Taču informāciju par traumēto zirgu un tā transportēšanu viņa tālāk neesot sniegusi.

K. Lamberga norāda, ka lēmumam par dzīvnieka ciešanu izbeigšanu ar eitanāziju nepieciešama rakstiska atļauja no tā īpašnieka – noteikts Dzīvnieku aizsardzības likumā. Ja atļauja netiek dota, PVD var rosināt dzīvnieka konfiskācijas procesu un ar varu to atņemt. Šajā gadījumā dienests esot bijis ceļā uz šo procedūru.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Ķepu ķepas” novietnē veiktas piecas pārbaudes, taču neko sīkāk par konstatēto K. Lamberga nevarot stāstīt, jo pret biedrību ierosināta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā – dzīvnieku nedrīkstēja transportēt ar šādu traumu – un sagatavots iesniegums Valsts policijai ar lūgumu ierosināt krimināllietu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku.

“Krimināllietu var lūgt ierosināt jebkurš, droši vien es arī to darīšu, ja atklāsies, ka zirgs ir noindēts,” PVD rīcību komentē Iveta Bidere, piebilstot, ka, viņasprāt, ķēves nāves apstākļi bijuši aizdomīgi un tie vēl tiks izvērtēti sekcijā. Uz jautājumu, vai “Ķepu ķepas” būtu atkal gatavas glābt tik smagi cietušu zirgu, I. Bidere atbildēja, ka nākamreiz rīkotos gudrāk – ietu uz Zemkopības ministriju, lai atļauj izvest zirgu uz ārvalsts klīniku, un tur to operētu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.