Foto: Fotolia

Padomju zinātnieku pētījumi 0


Tomēr zīmīgi, ka jau ļoti drīz šo jautājumu par viņsaulē aizejoša cilvēka spēju iedarboties uz apkārtesošajiem cilvēkiem pamatīgi sāka pētīt padomju Krievijā – jau faktiski tūlīt pat pēc boļševiku apvērsuma 1917. gada rudenī. Tajā laikā Maskavā un Pēterburgā teju vai vienlaikus uzradās vairākas laboratorijas, kas ārkārtīgi stingrā specdienestu uzraudzībā veica dažādu noslēpumainu parādību pētīšanu, visdrīzāk, nolūkā noskaidrot, kā tās varētu izmantot “lielās pasaules revolūcijas” interesēs.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Pagājušā gadsimta 20. gados profesors A. Gurevičs atklāja tā dēvēto dzīvo šūnu degradācijas starojumu. Eksperimentālā kārtā viņš pierādīja, ka dzīvas augu šūnas izstaro elektromagnētiskos starus, kas tad, kad tos uzņem citas dzīvās šūnas, paātrina to tieksmi vairoties. Un otrādi: mirstošas šūnas izstaro elektromagnētiskos starus, kas izraisa kaimiņos esošo šūnu bojāeju.

Nākamo būtisko soli “nāves lauku” izpētē veica krievu emigrants V. Lepeškins. Viņš bija biologs un 30. gados strādāja Barselonā, kur arī iepazinās ar Gureviča eksperimentu rezultātiem. Lepeškinam nebija pietiekamu līdzekļu, tāpēc viņš savus eksperimentus veica parastā virtuves kastrolī, kam visapkārt aplīmēja speciālu, pret spektra ultravioleto zonu īpaši jutīgu fotofilmu, bet iekšā ievietoja dzīvas garneles, kuras aplaistīja ar verdošu ūdeni. Vēlāk, attīstot fotofilmiņu, izrādījās, ka tā ir izgaismota, proti, uz to bija iedarbojies starojums, ko Gurevičs nodēvējis par “degradējošo”.

CITI ŠOBRĪD LASA
Nākamais krievs, kurš guva panākumus šajā virzienā, bija fiziķis V. Dokučajevs. Viņš noformulēja hipotēzi par tā dēvētajiem elektromagnētiskajiem garenviļņiem, kurus, ejot bojā, izstaro dzīvi organismi. Nolūkā to pierādīt, viņš nogalināja žurkas, kas atradās pilnībā pret jebkādiem zināmajiem laukiem ekranizētos sprostos. Lūk, un arī tādā izolācijā pat palielā attālumā no eksperimenta veikšanas vietas novietota iekārta fiksēja nekrobioloģiskā starojuma uzliesmojumus.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.