Kādā krāsā 0

Parasti strūkliņa ir gandrīz bezkrāsaina, viegli vai izteikti dzeltena. Tā mainās atkarībā no izdzertā un uzņemto olbaltumvielu daudzuma.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Veselam
6 padomi senioriem, lai pareizi lietotu medikamentus un nekaitētu savai veselībai
Lasīt citas ziņas

Jo mazajās vajadzībās dodamies biežāk, jo urīns ir blāvāks. Tas diennakts laikā mēdz atšķirties.

Izčurātais kļūst tumšāks, nodarbojoties ar fiziskajām aktivitātēm, jo tad ir intensīvāka vielmaiņa. Taču tikpat labi tas var būt signāls, ka organismā trūkst šķidruma.

CITI ŠOBRĪD LASA

To mēdz mainīt uzturā lietotie produkti, piemēram, bietes. Tomēr vienmēr sarkanīgu nokrāsu nebūtu prātīgi skaidrot ar apēstajiem dārzeņiem. It īpaši, ja maltīte baudīta jau iepriekšējā dienā. Iespējams, sārtums liecina par asiņu piejaukumu, ko novēro dažādu nieru un urīnpūšļa slimību, kā arī audzēju gadījumā.

Brūnganums var signalizēt par aknu un žultsceļu slimībām. Ja urīnā iekļuvusi limfa, tas kļūst balts kā piens. Savukārt oranži dzeltenu to padara medikamenti urīnceļu infekcijas ārstēšanai.

Tas var būt viegli dūmakains, taču duļķes ir norāde par baktēriju un leikocītu klātbūtni. Tās noteikti savairosies, izčurātajam pastāvot ilgāku laiku.

Urīns mēdz būt pelēcīgs vai zaļgans, ar strutu piejaukumu, piemēram, nierakmeņu gadījumā. Tad vērojamas arī citas pazīmes, piemēram, sāpes vēderā vai nieru apvidū un paaugstināta temperatūra.

Reizēm tajā saskatāmas smiltis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.