Bērnam sākas sērošanas laiks 0

Šķiršanās vienmēr ir zaudējums un kā ģimene tiks ar to galā, atkarīgs no savstarpējā kontakta, kāds ģimenes locekļiem bija līdz šim. Emocionāli iejūtīgas sarunas, stāstot par svarīgo vai gatavojot kādam notikumam, vienmēr sniedz paredzamību šobrīd, kas iedod bērniem nedaudz drošības izjūtu nedrošajā situācijā. Kad ir vecāki, kuri zina ko dara un kāpēc. Bērna uzticēšanās vecāku lēmumam nes līdzi bezspēcības izjūtu, tomēr kā bērni jutīsies lielā mērā ir atkarīgs no vecāku spējas būt klāt emocionāli savam bērnam zaudējuma pārdzīvojumu procesā tagadnē.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

No brīža, kad bērnam vecāki pastāsta par šķiršanos, ir sācies bērna sērošanas cikls ar visām izejošām izjūtām, domām, reakcijām. Bērni, līdzīgi kā pieaugušie, pārdzīvo gan šoku, gan noliegumu, gan dusmas, gan nomāktību, gan pieņemšanu. Vecāku klātesamība un pieejamība ir pats galvenais bērnu atbalsta punkts ne tikai ģimenes dzīvē, bet arī tās izmaiņu laikā, pārdzīvojot zaudējumu. Savukārt, vecāku spēja emocionāli izturēt bērna pārdzīvojumus un spēt uzturēt ar bērnu emocionāli drošas attiecības esošajā situācijā, var bērnam sniegt drošības izjūtu un pārliecību, ka mamma un tētis viņam ir.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.