Liepa 0

Savācot vairākas buntes vēl neizplaukušo pērno vasu, var pagatavot liepas pumpuru ievārījumu imunitātes stiprināšanai. Tas ir salds un garšo kā medus, tādēļ jālieto tikai zāļu devās.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
Lasīt citas ziņas
! Jānogriež divas buntes sarkanbrūno zariņu, lai katru saišķīti tikko var saņemt ar abām plaukstām. Vasas sadala īsos stienīšos, pārlej ar 800–900 ml ūdens un uz vidējas uguns vāra aptuveni 20 minūtes. Tad nokāš, atdzesē un no zariņiem atdala pumpurus – miekšķētus var viegli izspiest. Pumpurus saber novārījumā, 0,5 l šķidruma pievieno 0,5 kg ievārījuma cukura ar pektīnu, vāra piecas minūtes un karstu pilda tīrās burciņās.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.