Foto: Shutterstock / Latvijas Mediji

Laiks novākt ābolus un pagatavot no tiem ko gardu. Ābolu kārtojums, kas garšos ikvienam 0

Autors: Lolita Šelvaha, LU lektore un recepšu autore / Praktiskais Latvietis

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šodien sāksies astronomiskais rudens – 3 zodiaka zīmēm tas nesīs jaunas, negaidītas iespējas
“Vecāki un pedagogi ir pastrādājuši noziegumu pret bērniem!” Skolotājs pastāsta par reālo situāciju skolās
Viņu tur ir simtiem – Putina “ēnu flote” pārpludinājusi Baltijas jūru: krasta apsardze atklāj satraucošas detaļas
Lasīt citas ziņas

Atkarībā no vēlmes – saldāku un maigāku garšu vai nedaudz rūgtenu un raupju – var izvēlēties kviešu baltmaizes, rudzu rupjmaizes vai pat smilšu cepumu rīvmaizi. Lai kārtojums būtu sulīgāks, ābolus pirms uzlikšanas vari viegli apcept ar nelielu cukura daudzumu vai pārlaistīt ar pavisam maz ūdens vai citrona sulas.

Sastāvdaļas

6–7 skābeni āboli (piemēram, Antonovka)
150 g baltmaizes vai rudzu rupjmaizes rīvmaizes
100 g cukura
1 tējkarote malta kanēļa
50–70 g sviesta
sauja rozīņu vai žāvētu dzērveņu (pēc izvēles)
vaniļas cukurs vai citrona miziņa (pēc izvēles)

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sagatavo ābolus. Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriez šķēlītēs vai kubiņos.

2. Apgrauzdē rīvmaizi. Pannā izkausē nedaudz sviesta, ber rīvmaizi un maisot apgrauzdē, līdz tā kļūst zeltaina un nedaudz uzbriest. Pārkaisi cukuru un kanēli, samaisi.

3. Veido kārtojumu. Cepamtraukā liec kārtās apgrauzdēto rīvmaizi, tad ābolus. Turpini slāņot, beidzot ar rīvmaizi. Pa virsu uzliec sviesta pikucīšus.

4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Cep kārtojumu 30 minūtes, līdz āboli mīksti un virspuse zeltaina.

5. Pasniegšana. Cepto ābolu kārtojumu tradicionāli pasniedz siltu ar skābo krējumu, putukrējumu, vaniļas mērci vai saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.