Laukos
Piensaimniecība

“Nīcas siers” atrod jaunu sadarbības partneri0


Siera meistars Pēteris Mikulaņecs ar Nīcas sieru.
Siera meistars Pēteris Mikulaņecs ar Nīcas sieru.
Publicitātes foto

“Nīcas siers” pandēmijas laikā atrod jaunu sadarbības partneri un kaļ plānus dzīvei pēc “Covid”

 

Kā pandēmija ietekmē siera ražotāju “Nīcas siers”, kas darbu sāka pirms diviem gadiem?

“Līdzīgi kā visus – dažas pozīcijas pilnīgi samazinājušās, bet dažas pat pieaugušas.

Daļu no ieņēmumiem veidoja HoReCa segments – restorāni, kuri izmantoja Nīcas sieru savu ēdienu pagatavošanai, un šī daļa pašlaik ir pilnībā apstājusies – pasūtījumu nav, restorāni nestrādā.

Savukārt tirdzniecībā ir jauns partneris – “Elvi”. Strādājam Liepājā, Kuldīgā, Skrundā, kur “Elvi” veikalos tagad ir pieejams Nīcas siers.

“Elvi” Liepājā atvēra jaunu veikalu un vēlējās piesaistīt kādu vietējo ražotāju, un tā nu sākām sadarbību,” komentē “Nīcas siera” pārstāvis Mārtiņš Sīlis.

Tas ļauj neapstādināt ražošanu izaicinājumiem pilnajā pandēmijas laikā. Ja šādas iespējas nebūtu, nāktos pārdomāt iespēju ražot produkciju.

“Nīcas siers” ražo trīs veidu sierus, un, kā teic M. Sīlis, produkti ir diezgan ekskluzīvi. Apjomi nav lieli – mēnesī tiek pārstrādātas aptuveni divas tonnas piena, saražojot 250 kg siera.

Siers tiek gatavots no nepasterizēta rīta slaukuma govs piena, kuru sāk apstrādāt vēl siltu.

Ražotne atrodas zemnieku saimniecībā “Birzmaļi2”, kas ir viena no lielākajām piena ražotājām Lejaskurzemē. Sieru gatavo meistari Pēteris Mikulaņecs un Dace Vecbaštika.

Pavisam sortimentā ir trīs veidu sieri – svaigais, puscietais, kas gatavots pēc Nīderlandes siera metodes, un cietais siers, gatavots pēc Itālijā izstrādātas receptūras.

M. Sīlis piebilst, ka siera ražošanu var uzskatīt vairāk kā hobija biznesu, taču divu gadu laikā uzkrāta laba pieredze un zināšanas, kas ļauj saražot labu produktu, kam nav analoga.

“Šobrīd savu sieru saucam par amatniecības produktu, kam ir unikāla garša un izpildījums. Tas ir pilnībā roku darbs.

Lai palielinātu apjomus, nepieciešami ieguldījumi. Skrupulozi jārēķina, lai varētu pieņemt lēmumu paplašināties,” piebilst ražotnes vadītājs.

Saistītie raksti

Uzņēmuma produkcija tiek realizēta arī vairākos mazajos veikalos: “Auda-T” Nīcā, “Otaņķu gardumi”, “Dzīvais alus” Liepājā, “Martas kioskā” Grobiņā un Liepājas Pētertirgū.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
ZD
Zigfrīds Dzedulis
Laukos
Eiropas tiesas spriedums nav pārsūdzams. Ko liksim vietā? 3
3 dienas
LE
LETA
Laukos
Darbaspēka trūkuma dēļ liela daļa ogu ražas Latvijā var sapūt uz lauka 4
3 dienas
LE
LETA
Laukos
Svarīgs nosacījums platības maksājumu saņemšanai: zāle jānopļauj un jānovāc, nevis jāsasmalcina
3 dienas

Lasītākie

IR
Ilmārs Randers
Ekonomika
Autoceļiem plāni diži, bet skaidrības, kur dabūs naudu, nav
8 stundas
LE
LETA
Veselam
Šonedēļ Covid-19 sērga konstatēta jau otrā slimnīcā
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Starta šāviens NAP2027
7 stundas
LE
LETA
Veselam
Mediķiem Covid-19 piemaksas tomēr būs
6 stundas
AG
Andris Grīnbergs
Latvijā
APTAUJA. Nekā nedarīšana dažiem ir dzīvesveids. Kādiem būtu jābūt minimālajiem cilvēku ienākumiem? 3
5 stundas