Laukos
Piensaimniecība

“Nīcas siers” atrod jaunu sadarbības partneri0


Siera meistars Pēteris Mikulaņecs ar Nīcas sieru.
Siera meistars Pēteris Mikulaņecs ar Nīcas sieru.
Publicitātes foto

“Nīcas siers” pandēmijas laikā atrod jaunu sadarbības partneri un kaļ plānus dzīvei pēc “Covid”

 

Kā pandēmija ietekmē siera ražotāju “Nīcas siers”, kas darbu sāka pirms diviem gadiem?

“Līdzīgi kā visus – dažas pozīcijas pilnīgi samazinājušās, bet dažas pat pieaugušas.

Daļu no ieņēmumiem veidoja HoReCa segments – restorāni, kuri izmantoja Nīcas sieru savu ēdienu pagatavošanai, un šī daļa pašlaik ir pilnībā apstājusies – pasūtījumu nav, restorāni nestrādā.

Savukārt tirdzniecībā ir jauns partneris – “Elvi”. Strādājam Liepājā, Kuldīgā, Skrundā, kur “Elvi” veikalos tagad ir pieejams Nīcas siers.

“Elvi” Liepājā atvēra jaunu veikalu un vēlējās piesaistīt kādu vietējo ražotāju, un tā nu sākām sadarbību,” komentē “Nīcas siera” pārstāvis Mārtiņš Sīlis.

Tas ļauj neapstādināt ražošanu izaicinājumiem pilnajā pandēmijas laikā. Ja šādas iespējas nebūtu, nāktos pārdomāt iespēju ražot produkciju.

“Nīcas siers” ražo trīs veidu sierus, un, kā teic M. Sīlis, produkti ir diezgan ekskluzīvi. Apjomi nav lieli – mēnesī tiek pārstrādātas aptuveni divas tonnas piena, saražojot 250 kg siera.

Siers tiek gatavots no nepasterizēta rīta slaukuma govs piena, kuru sāk apstrādāt vēl siltu.

Ražotne atrodas zemnieku saimniecībā “Birzmaļi2”, kas ir viena no lielākajām piena ražotājām Lejaskurzemē. Sieru gatavo meistari Pēteris Mikulaņecs un Dace Vecbaštika.

Pavisam sortimentā ir trīs veidu sieri – svaigais, puscietais, kas gatavots pēc Nīderlandes siera metodes, un cietais siers, gatavots pēc Itālijā izstrādātas receptūras.

M. Sīlis piebilst, ka siera ražošanu var uzskatīt vairāk kā hobija biznesu, taču divu gadu laikā uzkrāta laba pieredze un zināšanas, kas ļauj saražot labu produktu, kam nav analoga.

“Šobrīd savu sieru saucam par amatniecības produktu, kam ir unikāla garša un izpildījums. Tas ir pilnībā roku darbs.

Lai palielinātu apjomus, nepieciešami ieguldījumi. Skrupulozi jārēķina, lai varētu pieņemt lēmumu paplašināties,” piebilst ražotnes vadītājs.

Saistītie raksti

Uzņēmuma produkcija tiek realizēta arī vairākos mazajos veikalos: “Auda-T” Nīcā, “Otaņķu gardumi”, “Dzīvais alus” Liepājā, “Martas kioskā” Grobiņā un Liepājas Pētertirgū.

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

SD
Sandra Dieziņa
Laukos
Medus raža Latvijā šogad būs zemāka nekā iepriekšējos gados. Vai būtiski celsies medus cena?
15 minūtes
VS
Viesturs Sprūde
Pasaulē
VIDEO. “Svetlanai nebija izvēles, Baltkrievijas varasiestādes viņu izveda no valsts.” Atklāj, kas noticis ar Tihanovsku 1
3 stundas
IE
Ināra Egle
Latvijā
Kas slēpjams jaunajai Tukuma vadībai? Īsi pirms apvienošanās veiktas vairākas pārmaiņas
24 minūtes
LA
LA.LV
Dabā
VIDEO. Latvijas piekrastē izskalotas medūzas. Toms Bricis skaidro, vai tās ir bīstamas
25 minūtes
MA
Māris Antonevičs
Latvijā
Māris Antonevičs: Bumba, kas spēj uzraut gaisā daļu Rīgas 1
4 stundas