Lai vestu suni pastaigā. Foto – fit4brain.com

Nūjošana 0

Tas ir īpašs soļošanas veids, tikko guvis popularitāti, ar speciālo nūju izmantošanu, kas palīdz iekustināt vairāk kā 90% muskuļu. Zinātniski pārbaudīts, ka nūjošanas laikā sadeg 46% kaloriju vairāk, nekā parastajā soļošanā, tāpēc šādas nodarbības palīdz sasniegt lielākus rezultātus. „Nūjošanas treniņi iespējami tikai svaigā gaisā, un ļoti svarīgi, lai nodarbību laikā saglabātos speciāla tehnika: pēdai it kā jāpārveļas no papēža un purngalu, bet virspuse ceļas uz augšu, – saka Anastasija Poļetajeva. – Kustības laikā jāievēro pamīšus tehnika – kreisā kāja – labā roka, un otrādi. Ja esiet nolēmusi nomest svaru ar nūjošanas palīdzību, tad vislabāk sākt ar ātrumu 4,5 – 5 km/h, pakāpeniski palielinot tempu līdz 6,5 – 7 km/h. Svarīgi nepārcensties un palikt aerobikas zonā”.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Šis veids īpaši piemērots gados vecākiem cilvēkiem, tiem, kuriem ir liekais svars un problēmas ar locītavām.

Pastaiga laukā ātrā tempā

Ja nūjošana pagaidām jums liekas aizdomīga nodarbe, sāciet ar parastām pastaigām svaigā gaisā. Bet nehalturējiet: nekādas lēnas pastaigas līdz veikalam pēc gardumiem un atpakaļ. Lai tā būtu minimums stundu gara pastaiga ātrā tempā. Obligāti uzvelciet ērtus apavus: nekādus augstus papēžus. Pastaigāties ar draudzeni neiesakām, ja tikai viņai nav tāds pats mērķis kā jums: sarunas jūs var atslābināt, un pat nemanīsiet kā samazināsies temps. Ja jums ir suns, tas var kļūt par jūsu treneri un garlaicīgi nebūs.

Iešana ar intervāliem

CITI ŠOBRĪD LASA
Intervālu staigāšana ir daudz efektīvāka. Lai kur jūs nodarbotos, laukā vai uz skrejceļa, pamēģiniet mainīt ātrumu un slodzi pēc noteikta laika. Piemēram, ātra iešana – 1 minūte, mierīgā tempā – 3 minūtes.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.