Foto: Valdis Semjonovs

Kā pareizi uzglabāt arbūzu mājās? 0

Pēc tam, kad esi iegādājies arbūzu, neatstāj to ilgi ārpus ledusskapja, jo tas vairs nenogatavosies.

“Arbūzi ir sarežģīti – tie slikti glabājas zem 4 °C, bet arī neturēsies ilgi virs 15 °C,” saka Brittenburgs. “Es neglabātu arbūzu istabas temperatūrā ilgāk, nekā nepieciešams.” Tāpēc iesaka pēc iespējas ātrāk arbūzu sagriezt un ievietot gaisa necaurlaidīgā traukā ledusskapī.

Svaigi sagriezts arbūzs ledusskapī glabājas apmēram nedēļu.

To var arī saldēt – līdz pat 8 mēnešiem, piemēram, izmantošanai smūtijos, ledus kārumos, bezalkoholiskajos kokteiļos vai atsvaidzinošā gaspačo zupā.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.