Foto: Valdis Semjonovs

Bioloģisks vai ar ķīmiju audzēts? 0

Garšu ietekmē arī audzēšanas metode.

“Arbūzs, kas audzēts veselīgā bioloģiskā augsnē ar visiem nepieciešamajiem barības elementiem, būs saldāks nekā tas, kuram izmantoti ķīmiskie mēslojumi,” uzsver lauksaimnieks.

Pētījumi rāda, ka organiskajos produktos ir līdzīgs uzturvielu līmenis kā konvencionāli audzētajos, izņemot fosforu – organiskajos tas ir vidēji par 30% vairāk. Fosfors palīdz augļiem kļūt saldākiem un kvalitatīvākiem – šī ietekme varētu būt attiecināma arī uz arbūziem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.