

Avokado satur bioaktīvas vielas – karotinoīdus (piemēram, luteīns, alfa-karotīns, beta-karotīns), C un E vitamīnus un fenola savienojumus.
Šīm vielām piemīt spēcīgas antioksidanta un neiroaizsargājošas īpašības. Tās palīdz cīnīties ar oksidatīvo stresu un iekaisumu, kas saistīts ar hroniskām slimībām.
Pētījums pierādīja, ka ikdienas avokado lietošana paaugstināja luteīna līmeni asinīs — viela, kas saistīta ar labāku sirds veselību un kognitīvajām spējām.
Brīdinām, ka šīs lapas saturu nedrīksti aplūkot, ja Tev vēl nav 18 gadu!
Vai tev ir vismaz 18 gadu?
Jūsu Safari tīmekļa pārlūkprogramma ir novecojusi! Iesakām to nekavējoties atjaunot, lai saturu šajā portālā varētu lietot pilnā apmērā. Vai varat izmantot kādu no populārākajām pārlūkprogrammām, piemēram, Google Chrome vai Firefox.