Britānijas iekšlietu ministres Amberas Rūdas izstrādātajā plānā ieteikts atzīt pasi kā vienīgo derīgo ES pilsoņu ceļošanas dokumentu un ieviest daudz stingrākus nosacījumus eiropiešu ģimenes locekļiem – partneriem, bērniem līdz 18 gadiem un apgādājamiem pieaugušajiem.
Britānijas iekšlietu ministres Amberas Rūdas izstrādātajā plānā ieteikts atzīt pasi kā vienīgo derīgo ES pilsoņu ceļošanas dokumentu un ieviest daudz stingrākus nosacījumus eiropiešu ģimenes locekļiem – partneriem, bērniem līdz 18 gadiem un apgādājamiem pieaugušajiem.
Foto – AFP/LETA

Medusmaize “cietā breksita” piekritējiem 12


Šis dokuments ir medusmaize tā sauktā “hard brexit” – “cietā breksita” piekritējiem. Lords Grīns, stingrākas imigrācijas kontroles organizācijas “Migration Watch” vadītājs, noplūdināto dokumentu sauc par “lielisku jaunumu”. “Nekontrolēta migrācija no ES vienkārši nedrīkst turpināties. Šie priekšlikumi ļoti tālredzīgi fokusējas uz mazkvalificētu darbaspēku, un tādējādi iespējams samazināt migrāciju no ES par 100 000 cilvēku gadā.” Arī UKIP (Apvienotās Karalistes Neatkarības partija) atbalsta imigrācijas stingras ierobežošanas priekšlikumus, taču leiboristi, kuri iestājas par “soft brexit” – “mīksto breksitu”, nebūt nav sajūsmā, jo iekšlietu ministre Ambera Rūda iepriekš esot solījusi konsultēties ar visām partijām par imigrācijas sistēmu pēc breksita. Dokumentā skaidri iezīmējas vēlme vispirms rūpēties par savu valsti un tikai pēc tam ņemt vērā citu valstu pilsoņu intereses. Lai valsts iegūtu kopumā, imigrācijai ir jāstrādā ne tikai pašu imigrantu labā, bet arī jāuzlabo valstī esošo iedzīvotāju dzīve, teikts dokumentā. Ieteikts atzīt pasi kā vienīgo derīgo ES pilsoņu ceļošanas dokumentu. Vairāku Eiropas valstu identifikācijas kartes ir ļoti viegli viltojamas, un britu ierēdņi to labi zina. Tiek viltoti arī Latvijas dokumenti, tādēļ arī latvieši tiek pārbaudīti pastiprināti. Iekšlietu ministrija grasās ieviest daudz stingrākus nosacījumus eiropiešu ģimenes locekļiem – partneriem, bērniem līdz 18 gadiem un apgādājamiem pieaugušajiem. Tiks arī definēts, kas īsti ir ģimenes loceklis, izvairoties no bezlimita radniecības saitēm. Tie, kuriem ir bijušas sodāmības vai kuri varētu būt drauds valstij, Apvienotajā Karalistē netiks ielaisti.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Alisone Makgoverna, organizācijas “Open Britain” un leiboristu kampaņas par vienoto tirgu līdere, apgalvo, ka britu ekonomikai ES pilsoņu ieguldījums ir ārkārtīgi svarīgs, kā piemēru minot valsts veselības aprūpes sistēmu, kurā vien strādā aptuveni 60 000 eiropiešu. “Šis noplūdinātais dokuments ir daļa no ciniskās attieksmes, kas jau šobrīd attur cilvēkus no došanās šurp.”

Britu parlaments ir atgriezies no brīvdienām, un drīz sāksies debates par būtiskiem breksita jautājumiem. Aizkulisēs tiek apspriesti visdažādākie scenāriji, jo pat valdībā nav vienprātības par daudziem jautājumiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.