Divi piemēri no dzīves. 0

Izlasījis, ka čika laikā jāpieskata nauda, pircējs lielveikala kasē rūpīgi pārbauda atlikumu un secina, ka kļūdaini “apšmaukts” par 50 centiem. Vērš kasieres uzmanību, kura kļūmi novērš. Sadzīviska situācija, kurai palīdzēja zināšanas par Čika laika paviršībām. Un nekļūt par apdalīto. Visi laimīgi.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

Biznesā šo 50 centu ekvivalents bieži vien ir lauzti līgumi, konflikti, aizvainojumi lielu summu zaudējumi utt. Apmēram šajā simboliskajā pastāstā nav nozīmes.

Tā pati situācija, bet kasiere izodod 50 centus pa virsu jeb sev par sliktu. Pircējs vērš uzmanību un atgriež kasierei naudu! Visi laimīgi. Gadījumā, ja pircējs redz, bet neatgriež šo naudu Čika laikā, lai arī redzējis, ka kļūst par paviršības ieguvēju, jau ieslēdzas “karmas rats”. Svarīgi ir neņemt to, kas nav tavs jeb Biblisko “Tev nebūs zagt”, jo zagt nav nekas cits kā piesavināties otra īpašumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Čika laikā, ja prāts aiziet atpūtā un morāle švaka, tad pa “saimnieka galdu danco peles” – piemēram, Melnā Mēness (Lilita), kas dēmoniski čukst kļūdainus lēmumus. Jāatceras, ka šajā laikā nodarījums tiek vērtēts ar dubulto lupu un dubultapmērā (vismaz) ierakstās cēloņu-seku programmā kā mezgls. Un savā laikā programma izmetīs “error” – cilpiņa pavilksies un sekas nokritīs “kā no zila gaisa” vai “par ko man tas viss”. Par to, ka neprati novērtēt čika laika svarīgumu! Par to, ka uzmeti liktens audumā nevajadzīgu mezglu. Izvēle var būt arī kaitīga, tāpat kā laba rīcība – svētīga. Čika laiks šādu rīcību mezglo karmai par godu. Un tad, dzīves vēras laikā Tu vari saņemt vai nu palīdzīgu roku vai turklāt vēl ar airi pa pieri. Pēc nopelniem – īpaši Čika laikā sadarītā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.