Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto: Shutterstock

Baltajiem miltiem un cukuram – ardievas! Vajadzētu uzturā ierobežot tā sauktos ātros ogļhidrātus: smalkmaizītes, kūkas, cepumus. 0


Limonādei – nē! No ēdienkartes noteikti svītrojami saldinātie dzērieni: kolas, limonādes. Labāk dzert ūdeni, kurā nav daudz nātrija.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
Lasīt citas ziņas

Nesālīt! Censties pēc iespējas mazāk lietot sāli. Pārskatīt savus paradumus un automātiski nesālīt gatavu ēdienu, to pat nepagaršojot. Atteikšanās no pārmērīgas sālīšanas ļaus izbaudīt citādas garšas un to nianses.

Nerafinētu un rupju! Labāk izvēlēties maizi, kur ir pilngraudu produkti, nevis klijas, un no rupjāka maluma miltiem. Savukārt, ja pērk makaronus, jāizraugās pilngraudu, turklāt tos nevajag pārvārīt – labāk, lai tie ir pacieti, tad ogļhidrāti lēnāk uzsūksies, līdz ar to organisms paspēs tos apstrādāt. Tāpat noderīgāk izvēlēties nevis baltos slīpētos rīsus, bet brūnos, sarkanos vai melnos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šķiedrvielas un olbaltumvielas. Vairāk censties lietot pākšaugus: zirņus, pupiņas, lēcas. Starp citu, šie produkti tagad pat ļoti nākuši modē.

Citi ieteikumi

❥ Ārkārtīgi svarīgas ir regulāras fiziskās aktivitātes, lai vismaz 2,5 stundas nedēļā būtu mērena fiziskā slodze. Vēlams to sadalīt uz kādām divām trim reizēm nedēļā. Tas normalizēs asinsspiedienu, uzlabos pašsajūtu un holesterīna frakciju sastāvu.

❥ Nākamais ļoti svarīgais solis ir nesmēķēt.

❥ Vēl ir būtiski laikus domāt par savu veselību – regulāri mērīt asinsspiedienu, noteikt gan holesterīna, gan glikozes līmeni asinīs.
Uzmanīgi ar slikto holesterīnu!

Raksts no žurnāla “36,6°C tematiskā izdevuma “Sirds veselības ceļvedis”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.