Cik daudz mammu izvēlas ūdens dzemdības? 0

Rīgas Dzemdību namā ūdens dzemdību skaits ir ap 1% no visām dzemdībām. 2013.gadā kopumā šajā Latvijas lielākajā dzemdību iestādē reģistrētas 6633 dzemdības un 70 no tām notikušas ūdenī. Savukārt 2014.gadā Rīgas Dzemdību namā reģistrētas ap 7000 dzemdību un 82 notikušas vannā. Bathena atzīst, ka tas nav daudz, taču – cik sieviešu, tik vēlmju. Un viss saistīts ar to, kur sieviete jūtas viskomfortablāk. Ja sieviete arī ikdienā izvēlas vairāk dušu, tad maza iespēja, ka viņa izvēlēsies dzemdības ūdenī. Pirmkārt, sievietei ir jāgrib dzemdēt ūdenī, taču mediķi šajā ziņā nekādas rekomendācijai nevienai nesniedz – izvēle ir grūtnieču ziņā.

Reklāma
Reklāma

Līgumam jābūt vai nē?

Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un LBTU lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 75
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Rīgas Dzemdību namā ikviena sieviete šo pakalpojumu var izvēlēties, neslēdzot nekādus līgumus. Iestājoties stacionārā, vienkārši personāls uzreiz jāinformē, ka vēlēsies dzemdēt ūdenī, jo katrā dakteru dežūrmaiņā ir vismaz viena vecmāte, kura pieņem šādas dzemdības. Šajā dzemdību iestādē ir pieejamas divas dzemdību istabas ar aprīkotām vannām, lai dzemdētu ūdenī.

Augu valsts eļļiņas pilināt ūdenī?

Ir mammas, kuras, gatavojoties dzemdībām, bijušas uz kādu aromterapijas konsultāciju un iegādājušās speciālas ēteriskās eļļas, kas palīdz atslābināties un nomierināties dzemdību laikā. Taujāju Bathenai, vai personāls pieļauj, ka ūdenī tiek pilinātas ēteriskās eļļas. Jā, ja augi ir atpazīstami – kumelīte, piparmētra, apelsīns u.tmldz., taču nekādus “tibetiešu vai indiešu” pulverus ūdenī vecmāte neļaus bērt.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.