Vai režisors nemaz nežēlo aktierus? Šo jautājumu “LA” aptaujātie izrādes skatītāji vēlētos uzdot arī, novērtējot Maijas Doveikas izcilo sniegumu Annikas lomā.
Vai režisors nemaz nežēlo aktierus? Šo jautājumu “LA” aptaujātie izrādes skatītāji vēlētos uzdot arī, novērtējot Maijas Doveikas izcilo sniegumu Annikas lomā.
Publicitātes (Kristapa Kalna) foto

VĀRDS SKATĪTĀJIEM: 34


Māra: “Ļoti spēcīga izrāde. Jā, bliež, ir brīžiem ļoti neomulīgi, bet ir jāielūkojas tumsā, kā uzsvēris režisors, lai novērtētu gaismu, kas ir tepat līdzās. Paldies teātrim par drosmi!”

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Dita Rietuma: “Tuvā pilsēta” var uzrunāt eksplozīvi un tieši, ja skatītājam ir drosme būt godīgam – ieskatīties neērtajā tumsā. Maija Doveika – izcila.”

Ludmila: “Izcila izrāde. Tik ļoti faudz dažādu emociju. Brīžiem gribējās, lai varetu apstādināt laiku un pabaudīt dažus momentus ilgāk. Ieteikums tiem kas ies – izturēt līdz galam.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Oskars Kaulēns: “Ar “Tuvo pilsētu” Nacionālais teātris izsita korķus pavisam – “pa tumsu nevajag šaut, tumsu vajag izgaismot” – un izpurināja pēdējos konservatīvisma putekļus.”

Ginta: “Pirmā izrāde, no kuras aizgājām pirmā cēliena vidū. Bezjēdzīga, pretīga vardarbība teātrī, un kāpēc?”

Marija: “Bet vai teātris ir tiesīgs rādīt izrādes, kuru saturs neatbilst vispārpieņemtām ētikas normām?! Vai tiešām vardarbība un seksuālas izvērtības tiek uzskatītas par normu?”

Henrieta Verhoustinska: “Serebreņņikova “Tuvā pilsēta” pilna spožu metaforu un aktierdarbu. Stāsts par divām pilsētām, kuras sašķeļ identitātes, mani ļoti uzrunāja.”

teatris. Lv un twitter

Serebreņņikovs un Ivaškevičs: jau Latvijā pazīstami

* Maskavas Gogoļa centra mākslinieciskais vadītājs Kirils Serebreņņikovs (1969) Nacionālajā teātrī līdz šim iestudējis trīs izrādes – N. Gogoļa “Mirušās dvēseles” (2010), G. Bīhnera “Voiceku” (2012) un Raiņa/J. Nīmaņa “Raiņa sapņus” (2015).

* Lietuviešu prozaiķa un dramaturga Marjusa Ivaškeviča (1973) luga “Izraidītie” Dailes teātrī tika iestudēta 2014. gadā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.