Rozmarīns un citi garšaugi. Foto – Shutterstock.com

Rozmarīns sirds un asinsvadu veselībai; atmiņai un prāta asumam 0

Pēc operācijām un pārslodzēm

Rozmarīnu galvenokārt zinām kā kulinārijā plaši izmantotu garšvielu, kas piešķir pikantu noti tomātu mērcēm un gaļas ēdieniem. Šis siltumu mīlošais, mūžzaļais krūms ar šaurajām lapiņām un nelieliem, gaišziliem ziediņiem var dažādot arī mājās ceptus konditorejas izstrādājumus.

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Rozmarīnam ir patīkama smarža, un tas, izrādās, sniedz vēl kādu lielu labumu veselībai, kas tautas medicīnā zināms jau gadsimtiem ilgi.

Tautā rozmarīnu dēvē par “sirds aromātu” vai “sirds zālīti”. Un ne velti, jo šis augs uzlabo sirdsdarbību, samazina holesterīna līmeni asinīs, uzlabo asinsriti un aizsargā asinsvadus no aterosklerozes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpēc cilvēkiem gados tautas medicīna iesaka lietot rozmarīna preparātus, lai novērstu un aizkavētu smadzeņu asinsvadu bojājumus, insulta profilaksei un sirds veselībai.

Rozmarīnu arī iesaka pacientiem pēc ķirurģiskām operācijām, smagām slimībām un pārslodzēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.