Foto: PA Images/ SCANPIX/ LETA

“2032. gadā visi būsim vakcinēti! Tas ir absurds!” Zvejsalnieks iesaka Vakcinācijas birojam iegādāties kalkulatoru 80

“Mums pagājušo nedēļ tika liels sasniegums pasniegts, saprotu, ka šonedēļ plāni nav mainījušies – dienā vakcinējam 1000 cilvēku! Man gribas kādam uzdāvināt kalkulatoru tajā Vakcinācijas birojā un Veselības ministrijā – nu paņemiet un sadaliet,” par gauso vakcinēšanas tempu RīgaTV 24 runā zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

Ja Latvijā ir 1, 8 miljoni iedzīvotāju, izdalām ar 1000, sanāk 1800 dienas, kurās visus iedzīvotājus būs šādā tempā iespējams vakcinēt.

Šo skaitli izdalot uz dienu skaitu gadā, sareizinām ar divi, jo katram nepieciešamas divas devas, sanāk, ka pēc deviņiem gadiem visi Latvijas iedzīvotāji būs vakcinēti.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Ar šādiem tempiem un 1000 vakcinētajiem dienā – tas ir absurds! Pie tam imunitāte laiku pa laikam jāatjauno un papaildus jāvakcinējas, tāpēc es, godīgi sakot, nesaprotu, vai vai kādam nav dalecis, ka ir jānovakcinē šāds iedzīvotāju skaits?” retorisku jautājumu par visu vakcinēšanas procesu uzdod zvērināts advokāts.

Minimums, pie kā šobrīd ir nonākusi Lietuva, ir 10 000 vakcinēto dienā.

“Tas ir pats minimums, lai mēs vispār kaut kādā pārskatāmā laikā tīri matemātiski sasniegtu kaut kādu vērā ņemamu imunitāti,” viņš skaidro.