
Recepte Nr. 2 – TOSKĀNAS GRILĒTIE MAIZES SALĀTI 9
Nepieciešams:
1 zaļā paprika;
1 dzeltenā paprika;
1 sarkanā paprika;
4 šķēles pilngraudu maizes;
1 saldais, baltais sīpols;
400 g bundžiņa balto pupiņu;
280 g marinētu artišoku;
bunte svaiga bazilika;
50 g olīveļļas.
Mērcei:
60 g baltvīna etiķa;
2 ēdamk. citronu sulas;
1 ķiploka daiviņa;
60 g olīveļļas;
šķipsna sāls;
šķipsna melno piparu.
Pagatavošana
Sagriez paprikas mazākos gabalos un sīpolus pabiezās šķēlēs (aptuveni 5 mm). Apsmērē dārzeņus un maizi ar olīveļļu, uzber nedaudz sāls un liec cepties uz grila. Cep, līdz dārzeņi mīksti un maize apcepusies brūna.
Sarīvē ķiploku uz smalkās rīves. Samaisi kopā visas mērces sastāvdaļas.
Nokās pupiņas un artišokus. Liec bļodā un pievieno grilētos dārzeņus un maizi. Pārlej ar mērci, rotā ar svaigām bazilika lapām, papildini ar sāli un pipariem pēc garšas.