
Recepte Nr. 1 – KORNDOGI 9
Nepieciešams:
2 vegāniskas desiņas;
100 g vegāniska siera;
100 g kečupa;
50 g Dižonas sinepju.
Mīklai:
250 g kviešu miltu;
220 g ūdens;
15 g cepamā pulvera;
180 g panko rīvmaizes;
sauja sasaldētu frī kartupeļu.
Pagatavošana
Bļodā ar mikseri kārtīgi samaisi miltus ar ūdeni un cepamo pulveri, līdz izveidojas mīkla. To pārlej lielākā – 0,7 l – glāzē.
Frī kartupeļus sagriez smalkos kubiņos, katru desiņu – četrās vienādās daļās, sieru – astoņos mazos gabaliņos, pēc iespējas tādā pašā izmērā kā desiņas gabaliņi.
Uz kociņa gareniski uzspraud desiņas gabaliņu, pēc tam sieru. Desiņu ar sieru mērcē mīklā, tad panko rīvmaizē un frī kartupeļos. Cep 190 grādu karstā eļļā, līdz zeltaini brūns. Pasniedz ar sinepēm un kečupu.