
Eksperti brīdina – šie dzērieni vasaras karstumā ir īpaši bīstami 0
Karstā laikā saldie dzērieni var būt daudz kaitīgāki, nekā šķiet – tie spēj izraisīt pēkšņas cukura līmeņa svārstības asinīs un nogurumu. Ar šādu brīdinājumu klajā nākusi universitātes profesore Marina Moisejaka.
Pēc profesores teiktā, aukstie un saldie gāzētie saldie dzērieni samazina receptoru jutīgumu, kā rezultātā cilvēks vairs nejūt, cik patiesībā saldu dzērienu viņš dzer. Tas noved pie strauja cukura līmeņa kāpuma asinīs, enerģijas pieauguma, kam seko asas noguruma epizodes.
Viņa uzsver, ka šāda veida dzērieni negatīvi ietekmē kuņģi un būtiski palielina 2. tipa cukura diabēta risku.
Tā vietā eksperte iesaka izvēlēties viegli gāzētus dzērienus ar dabīgiem cukuriem, kuru koncentrācija nepārsniedz 5–7%.
Šādi dzērieni organismā uzsūcas labāk, rada sāta sajūtu un palīdz izvairīties no pārēšanās, taču drošākais un veselīgākais risinājums karstajās dienās joprojām ir un paliek parasts ūdens.