Modinām un uzmundrinām 0


“Ķermeņa atmodināšanai un aktivizēšanai pēc ziemas vislabāk noder dzīvais zaļums. Taču, kamēr dabā vēl tā maz, zaļo spēku var rast diedzējumos vai steidzinātajos zaļumos uz palodzes,” uzsver farmācijas doktore Vija Eniņa.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 10
Lasīt citas ziņas

Diedzējumu lielākā vērtība ir to pamodinātā dzīvības enerģija – aktivizējas vitamīni, enzīmi, minerālvielas, bet ogļhidrāti, olbaltumvielas un tauki, tātad sēklās uzkrātās barības vielas, tiek sašķelti līdz vienkāršām, cilvēka šūnām viegli izmantojamām sastāvdaļām.
Diedzēšanai parasti izmanto ātri dīgstošos kressalātus, redīsus, Ķīnas pupiņas, lucernu, lēcas, retāk rudzu, kviešu vai auzu graudus. Noteikti jāizvēlas nekodinātas sēklas!

Tāpat var iegūt pirmos zaļumus – uz palodzes steidzināt sīpolus, selerijas, pētersīļus, bietes. Zaļās lapiņas uz sviestmaizes vai salātos ir labs organisma enerģijas papildinājums. Sakni ievieto traukā ar ūdeni (tā parasti steidzina sīpolus) vai iestāda augsnē puķu podā vai kastītē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visu rakstu lasiet žurnāla 36,6°C marta numurā vai tā elektroniskajā versijā!

Marta žurnālā 36,6ºC lasiet vairāk par to, kā uzveikt ziemas nogurumu un pretī pavasarim doties mundruma un spēka pilnam:
– kā sadūšoties un uzsākt sportot, pat ja ļoti negribas;
– par vitamīnu trūkumu – vai tas vainojams sezonālajā sagurumā;
– par kosmētikas līdzekļiem, kas ne tikai ļaus izskatīties spirgtāk, bet arī uzlabos ādas stāvokli.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.