Foto no tematiskās avīzes “Pirts. Praktiski un dziedinoši”

Kadiķis 0


Viena no tā svarīgākajām funkcijām ir attīrīt telpu un domas. Otrs iedarbības virziens – spēja sazemēt. Kadiķis arī tonizē, vairo enerģiju un palīdz pret locītavu sāpēm. Izmantojams pirtī jebkurā gadalaikā, vien jāpierod pie asmēlīša kadiķīša un jāiemīl tas. Slotiņu pirms pēršanas uz brīdi iemērc karstā ūdenī, kas nepārsniedz 60 °C. Vēl labāk to paturēt virs karstiem akmeņiem, tvaikā pagrozot un pakarsējot, pēc tam kārtīgi izdauzot pret lāvu vai koka sienu. Tad kadiķis kļūst mīksts un smaržīgs.

Reklāma
Reklāma
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
Lasīt citas ziņas

Ar to īpaši rūpīgi noperamas pēdas un mugura. Pat ja pa virsu ticis lapots pēriens, dažiem vēl nākamajā dienā uz ķermeņa redzami sīki punktiņi, var rasties viegla nieze. Satraukties nevajag – tā trenējas ādas jutība.

Kadiķi nekad neizmanto kā vienīgo slotiņu, bet gan kā vērtīgu papildinājumu. Sasmalcinātas pārpalikušās skujiņas labi der skrubim – tās
ne tikai attīra ādu ar skujiņas abrazīvajām daļiņām, bet iedarbojas antibakteriāli, sniedz pretiekaisuma efektu, kas piemīt sveķskābēm. Odziņas var pakošļāt elpas atsvaidzināšanai.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.