Foto – Shutterstock.com

Noklusēja slimību, lai neskatās kā uz vēža pacienti 0


Kristīne izvēlējās par savu slimību draugiem, radiem un kolēģiem neko neteikt. Tas diemžēl nozīmēja distancēšanos no tiem: „Vienā brīdī mana ļoti laba draudzene neizturēja un ļoti uzstājīgi sāka prasīt- kas notiek, kur tu paliec? Viņa zināja, ka starp mums viss ir kārtībā, pēdējo reizi, kad tikāmies, viss bija labi, tāpēc nojauta, ka kaut kas ar mani nav kārtībā. Es tikai atbildu- vēlāk pastāstīšu.” Galvenokārt šāds lēmums bija svarīgs, lai pēc tam varētu normāli atgriezties sabiedrībā, lai neskatās kā uz vēža slimnieku. Kristīne izvēlējās ķīmijterapijas laikā neiet uz darbu. „Es zinu, ka daudzi cilvēki cenšas iet uz darbu, darīt savas ierastās lietas, lai nedomātu par to slimību, es viņus apbrīnoju, bet man tomēr liekas, ka tajā laikā ir jāatpūšas, jāvelta laiks sev, lai sakārtotu domas, pārdomātu dzīvi.”

Reklāma
Reklāma

Es gribu dzīvot!

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Lasīt citas ziņas

Kristīne uzskata, ka viņas vēža saslimšanas iemesls bija grūti panesami stresi, ko nācās pārdzīvot. Viņa zaudēja divus tuvus cilvēkus, šķīrās ar vīru, un šādi pārdzīvojumi izrādījās par daudz. Kristīne atzīst, ka diagnoze liek ļoti daudz ko pārdomāt un liek treknu izsaukuma zīmi- es gribu dzīvot! Citkārt brīvdienās varētu neko nedarīt, sēdēt dīvānā, kādreiz Kristīnei bija arī tendence uz nomāktu garastāvokli, bet tagad ir jādomā par visām lietām, ko gribas izdarīt, redzēt, apmeklēt un iemācīties.

„Man bija situācija, kad es ķīmijas laikā gribēju braukt pie mammas. Stāvu pie skapja un man vispār nav spēka, lai apģērbtos. Kādreiz taču esmu tā stāvējusi un īdējusi par to, ka nav ko vilkt, bet tagad es fiziski nevaru apģērbties. Tādi brīži maina domāšanu.” Kristīne stāsta, ka, pateicoties slimībai, viņa beidzot iemīlēja sevi un pieņēma savu ķermeni bez negatīviem komentāriem, kā tas bija iepriekš.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.