Andrejs Ērglis: Vajadzēja nogaidīt 0


“Situācija ir ļoti duāla,” vērtē kardiologs, Kardioloģijas centra vadītājs Andrejs Ērglis. “Ir pilnīgi skaidrs, ka veselības nozarei nepieciešams atvēlēt vairāk līdzekļu. Gan ģimenes ārstiem, gan proporcionāli jebkurai citai ārstu specialitātei. Nereti bez protestiem un streikiem vēlamo rezultātu panākt nevar, tādēļ šī protesta forma ir diezgan atzīta arī citur pasaulē, piemēram, Igaunijā, Čehijā.” Tomēr pilnībā šo streiku Andrejs Ērglis neatbalsta un uzskata, ka piemērotāks būtu bijis brīdinājumstreiks.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Lasīt citas ziņas

“Kāpēc no Ministru prezidenta un veselības ministres nāca aicinājums streiku atlikt līdz 22. jūlijam? Saeima ir piekritusi nobalsot par nodokļu paketi, kurā veselības nozarei nākamā gadā sola atvēlēt 190 miljonus eiro. 110 miljoni tiktu iegūti uz budžeta deficīta rēķina, bet 80 miljoni no valsts budžeta. Ja pakete tiek pieņemta, tad līdzekļu apjoms iesākumam būtu pietiekošs,” uzskata ārsts.

“Kas attiecas uz e-veselības sistēmu, ir pilnīgi skaidrs, ka tā ir jāievieš. Tam ir jābūt pašu ārstu interesēs.”
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.