Foto. pexels.com

Ne visi to zina, kāpēc, vārot kartupeļus, tiem jāpievieno etiķis 32

Ātras vakariņas vai kārtīgs mielasts bieži nav iedomājams bez vārītiem kartupeļiem. Kartupeļu vārīšana ir viena no vienkāršākajām “procedūrām” virtuvē, taču arī šis vienkāršais process neiztiek bez dažiem slēptiem smalkumiem.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Veselam
Miega laikā bieži murgo? Trauksmes zvans un pirmā pazīme par iespējamu demences attīstību
Lasīt citas ziņas

Piemēram, daži pavāri, gatavojot šo ēdienu, pievieno ūdenim etiķi. Kāpēc? Atbilde ir pavisam vienkārša.

Šo sastāvdaļu izmanto, lai uz sakņu dārzeņa virsmas izveidotu plānu garozu. Tas ļauj katram kartupelim saglabāt savu formu un nepārvārīties pārāk ātri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai panāktu vēlamo efektu, katlā pievieno vien tējkaroti etiķa, un tā sastāvā esošā skābe novērsīs pektīna sadalīšanos, mainot ēdiena tekstūru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.