Foto. pexels.com

Ne visi to zina, kāpēc, vārot kartupeļus, tiem jāpievieno etiķis 32

Ātras vakariņas vai kārtīgs mielasts bieži nav iedomājams bez vārītiem kartupeļiem. Kartupeļu vārīšana ir viena no vienkāršākajām “procedūrām” virtuvē, taču arī šis vienkāršais process neiztiek bez dažiem slēptiem smalkumiem.

Saikne ir maģiska! Neviens mājdzīvnieks nespēj mīlēt jūs tā, kā šīs 10 suņu šķirnes
Putinu “nolika uz pauzes”: Indijas žurnālists pārsteidz diktatoru ar neveiklu jautājumu par Ukrainu
RAKSTA REDAKTORS
“Latvijā trūkst 400 akūto māsu, bet darbā nevienu neņem!” Vietējās medmāsas beidzot pasaka taisnību
Lasīt citas ziņas

Piemēram, daži pavāri, gatavojot šo ēdienu, pievieno ūdenim etiķi. Kāpēc? Atbilde ir pavisam vienkārša.

Šo sastāvdaļu izmanto, lai uz sakņu dārzeņa virsmas izveidotu plānu garozu. Tas ļauj katram kartupelim saglabāt savu formu un nepārvārīties pārāk ātri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai panāktu vēlamo efektu, katlā pievieno vien tējkaroti etiķa, un tā sastāvā esošā skābe novērsīs pektīna sadalīšanos, mainot ēdiena tekstūru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.