
Snikera kūka bez cepšanas – viegli pagatavojama un neprātīgi garda recepte! 0
Tik vienkārši, bet tik gards rezultāts! Prjaņiki, skābais krējums un vārītais iebiezinātais piens pārtop kārdinošā kūkā, kas neprasa cepšanu un izdodas ikvienam, recepte no @edamskaisti.
Sastāvdaļas:
1. Ap 400g prjaņiku (vaniļas vai šokolādes, bet var izmantot arī auzu pilngraudu vai tml.);
2. 600ml skābā krējuma;
3. Bundža vārītā iebiezinātā piena;
4. Ap 100g grauzdētu/sālītu zemesriekstu.
Glazūra:
1. Ap 40g šokolādes + 2 ēdamkarotes piena vai kāds šokolādes krēms.
2. Daži zemesrieksti.
Pagatavošana:
1. Veidni izklāj ar cepamo papīru. Prjanikus sagriež šķēlītēs.
2. Bļodā sajauc krējumu ar iebiezināto pienu un sakapātiem zemesriekstiem viendabīgā masā.
3. Veido kūku liekot prjaņiku kārtu/krēms/prjaņiki/krēms/prjaņiki/krēms. Tad kūku novieto ledusskapī uz vairākām stundām vai nakti.
4. Kad kūka “atpūtusies”, šokolādi izkausē, sajauc ar pienu un glazē virskārtu un apkaisa ar riekstiem.
Lai labi garšo!