Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
26. decembris, 2014
Drukāt

Aktīva cilvēka ēdienkarte: kam tajā jābūt?

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

– Lai atceramies, ka pilngraudu pastā ir saliktie ogļhidrāti ar zemu GI, minerālvielas (fosfors, kalcijs, magnijs), kas atbild par muskuļu darbību, un mikroelements selēns, kurš uzlabo imunitāti. Tajā ir arī šķiedrvielas, kas palīdz izvadīt no organisma toksīnus. Makaroni satur olbaltumvielas, šķiedrvielas, E un B vitamīnu, kā arī minerālus un antioksidantus, – saka Kristaps Amsils, AS “Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs.

Uztura speciāliste Inga Pūce atgādina, kam jābūt aktīva cilvēka ēdienkartē. Tā ir pilngraudu maize; pilngraudu pasta (makaroni); visu veidu pākšaugi un lēcas; griķu, rīsu un miežu putraimi; auzu pārslas; dārzeņi, kas paaugstina organisma sārmainību, piemēram, gurķi, pētersīļi, dilles, selerijas; augļi, kas paaugstina organisma sārmainību, piemēram, citroni, laimi, melones, vīnogas, avenes, nektarīni, kivi, papaijas, āboli, bumbieri, banāni, skābie ķirši, ananasi; svaigpiens, sviests, kefīrs, paniņas, jogurts bez piedevām; biezpiens, svaigais siers; rieksti; gaļa (putnu, jēra, meža dzīvnieku gaļa, aknas) un zivis.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+