Mobilā versija
+2.9°C
Anda, Andīna
Pirmdiena, 20. novembris, 2017
9. oktobris, 2017
Drukāt

Par godu Putras dienai no 10. – 13. oktobrim bērni ar šefpavāriem cienās apmeklētājus

Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

Pilngraudu auzu pārslu putra brokastīs ir veselīga un palīdz samazināt holesterīna līmeni.

Par godu Putras dienai un lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 10.-13.oktobrim vairāki labākie restorāni Latvijā pārtaps par Putras vēstniecībām. Restorānos “Terra”, “Avalon”, “Fazenda” Pārdaugavā, “Ferma” un “Rocket Bean Roastery” bērni kopā ar šefpavāriem pagatavos īpašus putras ēdienus un cienās restorānu apmeklētājus, kā arī ar dažādām aktivitātēm stāstīs, kāpēc ikdienā ir labi ēst graudaugus.

Putras nedēļa restorānos notiks par godu Starptautiskajai Putras dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 10.oktobrī. Šogad tā tiek veltīta auzām, jo auzu pārslas ir klasiska vērtība un no tām visbiežāk tiek pagatavota biezputra Latvijā.
Putras nedēļa Rīgas restorānos notiks „Putras programmas 2017” ietvaros. Putras dienas un Putras nedēļas mērķis ir radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas un popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu. Graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā daudz biežāk ēstu graudaugu, tostarp pilngraudu, ēdienus, it īpaši veselīgās putras.

Putras vēstniecības Rīgā notiks:

• Otrdien, 10. oktobrī restorānā “Terra” (Blaumaņa ielā 9) no plkst. 12:00-14:00 ar Salaspils 1. vidusskolas audzēkņiem un restorānā “Avalon” (13. Janvāra ielā 19) no plkst. 15:30-17:30 kopā ar Ķekavas vidusskolu.

• Ceturtdien, 12. oktobrī restorānā “Fazenda” (Nometņu ielā 7) no plkst. 15:30-17:30 kopā ar Rīgas 41. vidusskolu un restorānā “Ferma” (Valkas ielā 7) no plkst. 12:00-14:00 ar Rīgas 13. vidusskolas skolēniem.

• Piektdien, 13.oktobrī restorānā “Rocket Bean Roastery” (Miera ielā 29) no plkst. 15:00-17:00 ar Rīgas Hanzas vidusskolas bērniem.

Meistarklasēs ar šefpavāriem un skolēniem apgūs gardu putras ēdienu pagatavošanu arī Lelde Lietaviete, Uģis Joksts, Oļegs Sorokins, Vita Balčunaite un Valters Krauze.

Latvijā putras ir nacionālais ēdiens, kas daudzus gadsimtus mūsu senčiem bija galvenais ēdiens uzturā. Vairākas paaudzes ir uzaugušas kopā ar populārajām „Herkuless” pārslām. Laiki mainās, un mums ir nepieciešamas jaunas putras tradīcijas. Pateicoties šefpavāru piedāvātajām auzu pārslu receptēm, iedzīvotājiem būs iespēja iepazīt alternatīvus putru ēdienus – gan tradicionālās putras, gan saldos ēdienus.

Šogad oktobrī Putras diena un Putras mēnesis Latvijā tiek svinēts ar daudzām aktivitātēm, kas, galvenokārt, ir saistītas ar skolām. Oktobrī skolās notiks Putras programma, kuras ietvaros bērniem būs iespēja piedalīties Putras stundās un #Auzings čempionātā. Čempionāts šogad veltīts auzu putras video reklāmu izveidē, kas, iespējams, būs pasaulē visvairāk izveidotās reklāmas auzām. Skolu ēdnīcas iesaistīties Putras mēnesī ar speciāli pagatavotām putrām skolēniem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+