Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
20. novembris, 2015
Drukāt

Rozā Himalaju sāls: maltītei, peldēm, ezoterikai. Kas tajā tik labs? (2)

1. Himalaju sāls – veselīgāks par parasto

1no5
Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock


Gatavojot vasarīgus salātus, grilējot, cepot un konservējot dārzeņus nākamajai ziemai, bez sāls neiztikt. Kādu sāli labāk izvēlēties – ierasto balto vai Himalaju rozā, kas nu jau dabūjams ne tikai īpaši smalkos pārtikas veikalos, bet gandrīz visos lielveikalos?

Himalaju sāli, kā liecina nosaukums, iegūst Himalaju kalnu pakājē Pakistānā 300 līdz 600 metru dziļumā. Pirms trīssimt miljoniem gadu tajā vietā atradies okeāns. Apjomīgu ģeoloģisko izmaiņu rezultātā okeāna dibens pacēlies un milzīga spiediena ietekmē sāls, kas nokļuva uz Zemes, uzsūca apkārtējo elementu īpašības. Tā Himalaju sāls ieguva savu unikālo sastāvu. Tajā ir vairāk nekā astoņdesmit minerālvielu – jods, dzelzs oksīds, magnēzijs, varš, selēns, cinks un citas.

  1. Himalaju sāls – veselīgāks par parasto
  2. Dārgāks, taču var atrast par saprātīgu cenu
  3. Kas piešķir rozā krāsu?
  4. Marinēšanai - parasto kopā ar Himalaju sāli
  5. Enerģētiskai telpas attīrīšanai un peldēm

Pievienot komentāru

Komentāri (2)

  1. Šizoterikas pieminēšana ir lielākā antireklāma šim produktam.

  2. Ajūrvedas speciālisti piemin faktu, ka Himalaju sāls neaiztur ūdeni , kas ir pretēji parastai sālij

Draugiem Facebook Twitter Google+