Foto – www.andriskozlovskis.lv, Viesturs Serdāns un no žurnāla 36,6C arhīva

✤ Mežrožu čatnijs 1

Iztīru no sēklām mežrozes augļus (grūtākais šajā procesā!) un saberu katlā. Pārleju jāņogu vai ābolu sulu, lai tā nosedz augļus, ieberu rozīnes un vāru, kamēr augļi mīksti. Pievienoju nedaudz eļļas un etiķa, pēc garšas cukuru vai medu un vāru, kamēr iegūst samērā biezu masu. Jo ilgāk glabājas, jo čatnijs kļūst garšīgāks.

Pārbaudījusi Vaira Kārkliņa no Pāvilostas

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.