DZĪVES GUDRĪBA. Spraiga dzīve sola ciešanas un prieku, bet tā vienīgā ir ko vērta. Antuāns de Sent-Ekziperī
DZĪVES GUDRĪBA. Spraiga dzīve sola ciešanas un prieku, bet tā vienīgā ir ko vērta. Antuāns de Sent-Ekziperī
Publicitātes foto

7) Kalnu riteņbraukšanā – vairākas apakšdisciplīnas 0

Kalnu riteņbraukšanā ir vairākas apakšdisciplīnas, kurās izmantoti dažādu konstrukciju un ģeometrijas MTB velosipēdus. a)Kross jeb apvidus šķērsošana (Cross-Country) ir izplatītākā pamatdisciplīna. Šajā disciplīnā pamatā tiek veiktas trases no viena punkta līdz otram, jeb pa īsāku trasi vairākus apļus ar kopīgu vai atsevišķu startu. b)Nobrauciens (Downhill) – distances veikšana uz ātrumu speciālā trasē ar pastiprinātu slīpumu. c)Četru braucēju kross (Fourcross) – šajā disciplīnā īpašu trasi ar šķēršļiem un virāžām veic vienlaicīgi līdz četriem braucējiem ar kopēju barjeras startu. d)Kalnu triāls (MTB Trials) – pastiprināti šķēršļotas trases veikšana tikai uz velosipēda riteņiem, atbalstam neizmantojot nedz kājas, nedz ķermeni.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Lasīt citas ziņas

8) Augstākās kalnu riteņbraukšanas sacensības
Augstākās kalnu riteņbraukšanas sacensības, ko dēvē par “jaku uzbrukumu”, katru gadu notiek Nepālā, kur ir viens no sarežģītākajiem reljefiem Himalajos. Sacensībām ir 11 līmeņu, bet to kopējais garums sasniedz 400 kilometru.

9) Vērienīgākās kalnu riteņbraukšanas sacensības
Pasaulē vērienīgākās MTB sacensības pēc dalībnieku skaita norisinās Birkebeineras trasē, Norvēģijā, kas ir 95 kilometrus gara. Sacīkstēs ik gadu piedalās vairāk nekā 10 tūkstoši riteņbraucēju.

CITI ŠOBRĪD LASA

10) Kalnu riteņbraukšana relaksē un aizrauj
Ja tev bijusi grūta diena darbā un esi dusmīgs uz visu pasauli, palīdzēs kalnu riteņbraukšana, kas ir labs līdzeklis pret stresu. Aktīva pedāļu mīšana ne tikai palīdz “nolaist tvaiku” un relaksē, bet ir arī aizraujoša un kārtīgi izkustina muskuļus. Šādu iespēju sagādās arī “Jūrmalas MTB velomaratons”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.