Foto – Talsu Vēstis, Dainis Kārkluvalks

Vakara pasakas lasīšana 0

Kad jaunkundzes bija mazākas, mēs ar vīru uz maiņām lasījām pasakas. Nu vecākās māsas pašas iemācījušas lasīt, tāpēc arī viņas iesaistās lasīšanas procesā – cik nu ātri iet, tik iet. Savukārt mazākās visu dara pakaļ, un nu arī viņas pamazām velk burtus kopā. Katru vakaru norunājam, cik pasaku lasīsim, bet gadās, ka izlūdzas vairāk par norunāto. Mēs ar vīru arī ļaujamies, jo lasīt taču ir svarīgi!

Reklāma
Reklāma

Kopā darīšana

Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Meitas ļoti labprāt palīdz mājas darbos. Un ne tāpēc, ka mēs to liktu, – vienkārši vēlas palīdzēt. Protams, ne strādāšana ir galvenais, bet kopā darīšana. Daudzas ģimenes pa retam rīko talkas. Mums darbošanās kopā ir ģimenē ierasta lieta. Meitām katrai ir savs grābeklis, spainis un citi rīki, lai varētu pilnvērtīgi piedalīties kopējos darbos – lapu grābšanā, sniega šķūrēšanā un citos darbos.

Gatavošanās skolai

Svētdienās mums ir regulārs pasākums – gatavošanās skolai pie privātskolotājas. Meitenes pa pāriem mācās burtus, rēķināšanu un citas lietas, kas nepieciešamas skolas gaitu uzsākšanai. Tas notiek šādi – tētis vecākās meitas aizved pie skolotājas, tad brauc pakaļ jaunākajām, atved mājās vecākās un pēc tam brauc pakaļ jaunākajām. Es pa to laiku steidzu apdarīt mājas darbus.

Svētdienas pēcpusdienas

CITI ŠOBRĪD LASA
Kad pēc mācībām visi nu atkal esam kopā, dodamies ārpus mājas. Un nav svarīgi – silts vai auksts, ziema vai vasara. Meitenēm ļoti patīk. Un mums jau arī. Esam izbraukājuši tuvāku un tālāku apkārtni. Kad satikām savas meitas, pirmajā reizē vedām uz Rīgas zoodārzu. Viņas bija sajūsmā. Tagad, kad dzīvojam Talsu pusē, braucam uz Mini zoo. Dažreiz dodamies uz Talsu promenādi vienkārši pastaigāties. Bieži braucam uz laukiem pie vīra mammas vai uz Rīgu pie otras omes. Netālu no mājas ir zirgaudzētava, dažkārt dodamies apciemot zirgus. Ziemā braucām uz “Lemberga hūti”, šogad gan bija maz sniega, un tomēr – tētis ar meitām brauca no kalna ar pūšļiem. Viņš beigās gan bija noguris. Kamēr katra meita kopā ar viņu nobrauca četras reizes, viņš – sešpadsmit! Tad kāpām augšā kalnā jūru skatīties. Nu ir plāns doties uz “Zviedru cepuri” izbraukt ar rodeļiem.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.