
Izvēlieties veselīgus našķus 0
Lidostas, tūristu vietas un benzīntanki bieži piedāvā neveselīgus ēdienus – čipsus, saldumus vai treknas smalkmaizītes. Tomēr, ja sagatavojaties laikus, varat izvēlēties daudz veselīgākus variantus. Līdzi var paņemt riekstus, sēklas, žāvētus augļus bez pievienota cukura, proteīna batoniņus vai pat porcionētus proteīna pulvera maisiņus, ko iejaukt ūdenī vai jogurtā. Šie našķi sniedz organismam vajadzīgās uzturvielas un novērš neplānotu pārēšanos ar ātrajiem ēdieniem. Ceļojot varat arī iegādāties kvalitatīvus vietējos gaļas produktus, piemēram, žāvētu šķiņķi vai desas, kas ir lielisks olbaltumvielu avots un ir piemēroti ātrām ēdienreizēm.
Nebaidieties no vietējās virtuves, bet ēdiet ar mēru
Ceļojot, ēdiens ir ne tikai izsalkuma remdēšanas līdzeklis, bet arī kultūras sastāvdaļa. Vietējās virtuves baudīšana var sniegt neaizmirstamus iespaidus – no tapas Spānijā līdz pastai Itālijā vai aromātiskam karijam Taizemē. Taču pārēšanās vai pārāk liela jaunu, nepierastu produktu uzņemšana var ietekmēt gremošanas sitēmas darbību. Dietoloģe iesaka ļaut sev nogaršot visu jauno, bet uzmanīgi sekot līdzi tam, kā jūsu ķermenis reaģē. Nepārslogojiet gremošanas sistēmu vairākas dienas pēc kārtas un, ja iespējams, dienu sākt ar vieglākām maltītēm, smagākus ēdienus atstājot uz vēlāku dienas laiku.