Peru pieniņš var palīdzēt pat depresijas gadījumā. Depresiju tas, protams, neizārstēs, taču padarīs pašsajūtu mundrāku un dos enerģiju, līdz ar to uzlabosies arī garastāvoklis. 0

Bišu māšu peru pieniņš arī uzlabo organisma audu trofiku, labvēlīgi iedarbojas uz sirds muskuļiem, tāpēc to var lietot cilvēki, kas sirgst ar sirds išēmiskajām slimībām, kā arī tas normalizē arteriālo asinsspiedienu, novērš asinsvadu spazmas, samazina cukura līmeni asinīs u.c.

Reklāma
Reklāma
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Lasīt citas ziņas

Maruta Naudiņa gan norāda, ka slimību gadījumā pirms peru pieniņa lietošanas noteikti jākonsultējas ar apiterapeitu. Tas ir ārsts (medicīniska persona), kas specializējies ārstēšanā ar medus produktiem. Apiterapeits ieteiks kompleksu terapiju konkrētās slimības ārstēšanai – tie var būt dažādi medus produkti, kas jālieto noteiktā secībā, precīzā koncentrācijā, devās un laika periodā. Jāņem vērā, ka ir arī slimības, kad bišu māšu peru pieniņu neiesaka lietot, jo organismam nav vēlama stimulējoša iedarbība.

Cilvēks bišu māšu peru pieniņu var uzņemt dažādos veidos, piemēram, kapsulās. Biškopis un Medus veikals konsultants Jānis Malcenieks atklāj, ka kapsulās bišu māšu peru pieniņš ir koncentrētākā veidā, tāpēc iedarbība ir spēcīgāka un ātrāka. Kapsulas vislabāk ir lietot no rīta tukšā dūšā, paliekot zem mēles, līdz tā izkūst. Tad vērtīgās vielas organismā vislabāk uzsūksies. Kapsulu nevajadzētu norīt, jo kuņģa skābajā vidē vērtīgās vielas ies bojā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bišu māšu peru pieniņa kapsulas mēdz būt ar dažādu koncentrāciju, piemēram, 150, 200 un 300 miligramu (mg). Bērniem piemērotākas būs kapsulas ar zemāku koncentrāciju, pieaugušajiem profilakses nolūkos kapsulas ar vidēju koncentrāciju. Savukārt, ja bišu māšu peru pieniņu lieto ar mērķi atlabt no kādas slimības, ieteicams lietot kapsulas ar augstāku peru pieniņa koncentrāciju.
Bišu māšu peru pieniņu var lietot arī svaigā veidā, šādi tas satur īpaši daudz aktīvo vielu, kā arī cilvēkiem sen pazīstams ir bišu māšu peru pieniņš medū, to lietojot var uzņemt gan peru pieniņā, gan medū esošās vērtīgās vielas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.