Sarkano sīpolu marmelāde 2

Publicitātes foto


Šī fantastiskā piedeva ir ne tikai piemērota pašu svētku galdam, bet var kļūt arī par jauku dāvanu, ko labprāt saņemtu draugi un radi.

Pārsteidzoši ir tas, ka vienai 350 g burciņai šīs marmelādes ir nepieciešams gandrīz viens kilograms sarkano sīpolu. Tas ir tāpēc, ka marmelāde ir ļoti koncentrēta un sīpoli būtībā ir karamelizējušies. Uz pastētes vai citas gaļas maizītes ir nepieciešams pavisam nedaudz marmelādes, lai bagātinātu maizītes garšu. Tāpat marmelādi var servēt kopā ar sieru vai tikai ar grauzdētu maizīti.

Ar šo sastāvdaļu daudzumu izdosies pagatavot septiņas līdz astoņas 250 g lielas sīpolu marmelādes burciņas.

Gatavošanas laiks: 3 stundas
Nepieciešams:

3 kg sarkano sīpolu, plāni sagriezti pusripiņās
200 g sviesta
200 ml olīveļļas
6 tējk. karotes brūnā cukura
6 tējk. karotes medus
2 ēd. k. mandarīna vai apelsīna miziņu
50 ml balzametiķa
5 piparu maisījums
150 ml madeira šerija
Sāls vai sojas mērce
Provansas garšvielas
Muskatrieksts
Čili pipari

Pagatavošana:
Lielā katlā izkausē sviestu, pievieno eļļu un sīpolus. Uz lēnas liesmas sautē sīpolus. Kad sīpoli būs nedaudz apsautējušies, pievieno cukuru, medu, miziņas, garšvielas un sautē vienu stundu, tad pievieno šeriju un turpina sautēt vēl stundu. Pagaršo marmelādi un nepieciešamības gadījumā pievieno vēl garšvielas, tad atdzesē un liek burciņās. Burciņas dekorē, vākam uzliekot no auduma izgrieztas cepurītes un apsienot ar lentīti.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.