Sēnes-kanibāli. Videi draudzīga apglabāšana 0

63 gadus vecais amerikānis Denis Vaits skaidri zina savu nākotni. Ļoti drīz viņa smadzenes skārusī neizārstējamā slimība atņems viņam spēju runāt un saprast cilvēka runu, tad viņš nomirs. Pēc nāves viņu ietērps īpašā apģērbā, pildītā ar speciālām sēņu sporām. Kad viņa ķermenis būs aprakts, sporas savairosies un apēdīs viņu bez atlikuma.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
TV24
“Ja Putins “atstieptu kātus”, ko tas mainītu?” Slaidiņš atbild tieši un bez aplinkiem
Lasīt citas ziņas

Sēņu „halātus” izgudroja Stenfordas universitātes absolventi Džae Rims Lī (Jae Rhim Lee) un Maiks Mā (Mike Ma), meklējot videi draudzīgu pieeju mirušo apbedīšanai. Pēc viņu ieceres, sēnes neitralizē toksiskas vielas un līķu konservācijā lietotais formaldehīds ar smagiem metāliem nesaindēs zemi.

Izstrādājot tehnoloģijas, Lī dažāda veida sēņu efektivitāti izmēģināja uz sava ķermeņa. Viņa izbaroja tām savus matus, nagus un ādas gabaliņus un novēroja rezultātu. “Visrijīgākā” sēne kļuva par pamatu apbedīšanas apvalkiem, kurus izgatavo Lī nodibinātā kompānija “Coeio”. Denis Vaits būs viņu pirmais klients.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.