Foto – Shuttestock.com

Pošamies vannā! 0


* Vislabāk izmantot jūras sāli bez piedevām un aromatizētājvielām. Var ņemt arī rupjo galda sāli, tomēr tas būs mazāk dziedniecisks.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

* Ieberam lina vai cita rupja auduma maisiņā, aizsienam ar aukliņu un pakarinām uz krāna tā, lai ūdens tek cauri – katrā pilienā ūdens būs izšķīdušie minerālsāļu joni.

* Vannai pietiek ar 1-2 kilogramiem sāls.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Ūdens temperatūra – 35 grādi. Uzmanību – ūdens šķitīs karstāks, jo pievienosies sāls sildošais efekts. Noteikti jāizmanto termometrs!

* Pielejam tikai tik daudz ūdens, lai ieguļoties sirds apvidus nebūtu apsegts. Kājas atspiežam pret vannas malu, guļam mierīgi.

* Pirmajā reizē sāļajā ūdenī mērcējamies ne vairāk kā 10 minūtes. Nākamreiz, ja jūtamies labi, –15 minūtes, pēc tam varam palikt pat 20 minūtes, bet ilgāk ne.

* Šādā vannā dakterējamies ik pārdienas, kurss – 12 reizes.

Āda pateiks paldies

„Ja āda ir vesela, sāls nogulsnējas tikai virspusē, veidojot tādu kā apvalciņu. Taču arī šādi tas palīdz – uzlabo asinsriti un mikrocirkulāciju, aktivē vielmaiņas procesus un palīdz izvadīt no ādas gan vielmaiņas galaproduktus, gan toksīnus,” uzsver dermatoloģe Jekaterina Vedeņina.

Uzskata, ka sāls sausina ādu. Tomēr pētījumos pierādījies – tas spēj izvilkt ūdeni no dziļākajiem līdz virsējiem ādas slāņiem.

Tātad notiek mitrināšana. Tas gan atkarīgs no sāls koncentrācijas: ja tā liela, āda tomēr tiek susināta.

Pirms izmantot sāli ādas dziedināšanā, jākonsultējas ar dermatologu, jo ir saslimšanas stadijas, kad to nedrīkst, piemēram, dažu ekzēmu gadījumā vai arī procesos, kad ir izkaisīti strutaini elementi.

Sāls maigi noloba ādu un veicina tās šūnu augšanu, tādēļ der zvīņojošu kaišu un psoriāzes ārstēšanā.

Lokālas aplikācijas ļoti labi palīdz, ja ir furunkuloze. Nepieciešams šķīdums ar lielu nātrija hlorīda koncentrāciju – 4 ēdamkarotes uz litru. Samērcē salveti un uzklāj slimajai vietai. Sāls uzsūc iekaisumu.

Reklāma
Reklāma

Svīšanu palīdz mazināt plaukstu un pēdu mērcēšana remdenā vāja šķīduma vanniņā (ēdamkarote sāls uz litru ūdens). Tas remdēs arī niezi, ja ir hroniska ekzēma.

Sāls uzlabo skaistumu. Ne velti pēc atpūšanās pie jūras āda kļūst tvirtāka un gludāka. To veicina gaiss, kas piesātināts svarīgiem mikroelementiem.

Jūras sāli izmanto kosmētikas ražošanā, top losjoni, pīlingi, krēmi. Šos līdzekļus ļoti plaši lieto, lai cīnītos ar celulītu. Tam noder sāls unikālā īpašība izvadīt no audiem lieko šķidrumu un toksīnus.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.