Publicitātes foto.

Lai gan rehabilitācija ir valsts apmaksāts pakalpojums virknei saslimšanu uz līguma pamata, pacientam ir jāapzinās, ka nodarbību skaits ir ierobežots. Tā kā minimālais reižu skaits, kas būtu nepieciešams, lai izveidotos ķermeniskā sapratne un kustību atmiņa, ir 8 – 12 reizes. Savukārt, valsts apmaksāto pakalpojumu skaits reti kad būs lielāks kā 20 nodarbības, kas ir aptuveni 2 nodarbību cikli – katrs pa 10 reizēm. 0

Pirmssākumos, strādājot individuāli – neatkarīgi, vai tas ir baseinā, ārsta kabinetā vai fizkultūras zālē, fizioterapeitam ir iespēja iepazīt pacientu, tā spējas, lai noteiktu sasniedzamos rezultātus. Kādam noderīgākās būs nodarbības trenažieru zālē, kur ārstam ir iespēja veikt pacienta diagnostiku dinamikā, kad tiek izpildīti dažādi uzdevumi, citam lielāku progresu sniegs nodarbības baseinā. Pēc individuālā darba ar fizioterapeitu pacientam turpmāk ir jābūt gatavam turpināt aktīvi nodarboties mājās vai apmeklēt grupu nodarbības, kas ir maksas pakalpojums. Dakteres Vītoliņas pieredze liecina, ka, nonākot grupās, to dalībniekiem nevilšus rodas sacensību gars un tas veicina progresu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

Guna Vītoliņa vēlas akcentēt, ka nereti sabiedrībā ir nepareiza izpratne par fizioterapiju. Tautas valodā tā ir iegājies, ka par fizioterapiju sauc dažādas manipulācijas, kuras veic ar aparatūras palīdzību. Precīzs to nosaukums ir fizikālā medicīna. Savukārt ar fizoterapiju ir jāsaprot uz kustībām bāzētas aktivitātes, kas strādā ar pacientiem pārejošiem funkcionāliem fizikāliem traucējumiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.