Anda Čakša
Anda Čakša
Foto – Ieva Čīka/LETA

Viņa uzskata, ka tāpat kā stacionāra ārstiem ir piemaksa par dežūrām, ģimenes ārstiem vajadzētu būt piemaksai par to, ka ārsti vada praksi. Par to ģimenes ārstiem neesot maksāts jau desmitiem gadu. 0

Veide norādīja, ka sarunas Veselības nozares stratēģiskajā padomē bija garas un diezgan aktīvas, un viņai prieks, ka visi kolēģi izteica savu viedokli. “Kopējais noskaņojums un viedoklis bija tāds, ka ģimenes ārstiem ir jāpalielina kapitācijas nauda un neviens nebija pret kapitācijas naudas palielināšanu,” piebilda Veide.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Lasīt citas ziņas

Vienlaikus viņa norādīja, ka padomē radās jautājums, kāds ir pamatojums, lai šo finansējumu palielinātu.

Jau ziņots, ka jautājums par kapitācijas naudas palielināšanu tika nodots Veselības nozares stratēģiskajai padomei, jo vakar, tiekoties veselības ministrei, Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) un LĢĀA prezidentei, strīda dēļ par kapitācijas naudu vienošanās par streika pārtraukšanu netika panākta.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gan Čakša, gan Kučinskis neatbalsta kapitācijas naudas palielināšanu, savukārt Veselības nozares stratēģiskās padomes locekļu domas saistībā ar LĢĀA streika prasību nākamgad par 30% palielināt kapitācijas naudas apmēru ir atšķirīgas.

Veide iepriekš informēja, ka kapitācijas naudas palielināšanai par 30% nākamgad būtu nepieciešami 5,3 miljoni eiro.
LĢĀA prezidente norādīja, ka vakar tikšanās laikā ar Kučinski un Čakšu tika panākta vienošanās, ka šodienas laikā tiks veikti aprēķini, kā arī ministre konsultēsies ar Veselības nozares stratēģisko padomi.

Kā ziņots, pārstājot sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, 3.jūlijā plkst.12 vairāk nekā 600 ģimenes ārsti sāka streiku, solot, ka tas turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām.

Viena no ģimenes ārstu prasībām ir palielināt patlaban noteikto kapitācijas naudas maksājumu par 30%, savukārt VM piedāvājusi palielināt kapitācijas naudā iekļauto darba algu. Ģimenes ārstam nav tikai darba alga par ārstniecisko darbu, bet ģimenes ārsts ir arī prakses vadītājs, tāpēc kapitācijas naudā iekļauti arī dažādi administrācijas izdevumi. Šī iemesla ģimenes ārstiem svarīgi, lai tiek palielināta visa kapitācijas nauda.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.