Foto: shutterstock.com

* No psiholoģijas viedokļa nevar noliegt, ka mēs esam paaudžu ķēdē. Un nevar izslēgt iepriekšējās paaudzes ietekmi uz cilvēka dzīves scenāriju. It īpaši tāpēc, ka mēs dzīvojam pasaulē, kurā iepriekšējās paaudzes piedzīvojušas traģiskus notikumus, grūtus laikus (revolūcijas, kari, represijas, kā personīgo tā ģimenes vērtību transformācija). Sekas ir virkne smagu, neizdzīvotu emociju, “ģimenes noslēpumi”, kas bieži vien vecāku ģimenē nav atklāti pārrunāti. 0

* Uzvedības scenārijs. Scenārijs tiek nodots ļoti vienkārši – vecāki, kuri uzvedības normas, vērtības, uzskatus ieguva no saviem vecākiem (un vecvecākiem) nodod tās pašas normas, vērtības un pārliecību saviem bērniem.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kas “svilina taukus” un paātrina vielmaiņu
Kokteilis
7 datumi, kuros dzimuši izredzētie: visticamāk, viņi nenojauš par kādu apslēptu talantu 6
Kokteilis
Romantikas kalendārs: ko tavs dzimšanas mēnesis atklāj par tevi attiecībās?
Lasīt citas ziņas

* Tā ir kā indulgence, atļauja sev ne tikai neko nemainīt savā dzīvē, bet arī skaisti ciest. Laiku pa laikam apskatot sevi spogulī: Es pietiekami skaisti izskatos savās skumjās? Varbūt ir laiks kaisīt pelnus uz galvas vai vēl atturēties? Bet diemžēl sēžot mājās uz dīvāna indivīdam neaizsniegt grieķu traģēdijas līmeni. Pasaule nesabrūk, tostarp arī paša.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.